Elazığ'da sazan sarmalı filmi gerçek oldu! Dolandırılan dolandırılana!

Geçtiğimiz günlerde emekli ikramiyesini bir dolandırıcıya kaptıran vatandaş Elazığ'da gündem olmuştu. İddiaya göre uygun fiyata ev yaptırdığını söyleyen şahıs 66 yaşındaki 4 çocuk babası Ahmet Kutlu'yu dolandırmış, ne evi ne de 300 bin TL olan kaporayı geri vermişti.

Bu haberin Elazığ'da gündem olup tartışılmasının ardından Haber Merkezimize ulaşan 31 yaşındaki Adem Atsız, aynı şahıs tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Elazığ'a gelip yerleşen Adem Atsız, emlakçılık yapan arkadaşlarının aracılığıyla Ahmet Kutlu'yu dolandırdığı iddia edilen T. T ile tanıştı ve benzer şekilde dolandırıldı.

“PARANIN YARISINI PEŞİN VERMİŞTİK”

Elazığ'da saygın bir derneğin başkanı olduğu iddia edilen T.T'nin dürüst ve güvenilir olduğunu düşündüklerini ve bu yüzden sözleşme imzaladıklarını belirten Adem Atsız,

“Kendisinin inşaat şirketi olduğunu söyledi. Sözleşmemizde de o şekilde görünüyor. Emlakçı arkadaşlarım vasıtasıyla tanıdık. Elazığ'da saygın bir derneğin başkanı olduğu için dürüst ve güvenilir olduğunu düşündük.

Depremden sonra Kahramanmaraş'tan geldim, yaşlı babama köyde ev yaptırmak istedim. Uygun fiyata ev yapıyorum dedi, sözleşmeyi düzenledi imzaladık, kaparo verdik derken evi yapmadı. Bir buçuk sene oldu hala başlamadı. Sürekli arıyoruz parayı vereceğim diyor bugün bile öğleden sonra saat 1'de verecekti. Ne aradı, ne sordu. Paranın yarısını peşin vermiştik.”

“10'DAN FAZLA CEZA DOSYASI OLAN BİR ADAM NASIL DERNEK BAŞKANLIĞI YAPIYOR?”

Elazığ'da bu yöntemle çok fazla kişinin dolandırıldığını iddia eden Atsız, hukuki yoldan da haklarını aradıklarını ancak takipsizlik kararı çıktığını belirtti.

Adem Atsız, “Bu yöntemle çok fazla kişiyi dolandırıyor. Bu şahsın yaklaşık 20 tane icra dosyası var, 10'dan fazla ceza dosyası var. Hukuki mercilere başvuruyoruz. Elimizde deliller olmasına rağmen takipsizlik kararı çıkıyor. 10'dan fazla ceza dosyası olan bir adam nasıl dernek başkanlığı yapıyor?” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme