Elazığ'da Ölümüne Ekmek Kavgası

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken yıkılmayan binaların altında ticaret devam ediyor.

21 Kasım 2023 yılında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'njn imzasıylanan yayınlanan genelge ile orta hasarlı binalar ağır hasarlı olarak kabul edilmişti. Yayınlanan genelgeyle ilimizde yıkılması gereken bina sayısında bir hayli artış yaşanmıştı.

Öte yandan orta hasarlı binaların büyük bölümünün konutlarında kapı, pencereler sökülünce binalar harabe haline gelirken bina altlarında bulunan bazı işyerleri tehlikeye rağmen ticari faaliyetlerine devam ediyor. İşyeri kiralarının pahalı olması ve bulundukları çevrede kiralık İşyeri bulamaması nedeniyle işlerine devam eden esnaflar kendi hayatlarını hiçe saydıkları gibi onlara alışverişe gelen vatandaşın da hayatlarını riske sokuyor.

Özel Haber
Yorumlar 5
Ahmet Çinkılınç 24 Haziran 2024 07:46

İnsanların sağlığı ile oynamak bu kadar basit işte, insan sağlığı eşittir para olmuş artık her yerden para alıyorlar devletin kasasına deli gibi para giriyor, kimin umrunda toz toprak hastalık millet cellatına aşık olmuş o yüzden çok iyi oldu. Yakın zamanda aldığınız havadan soluduğumuz oksijenden para alacaklar karbon izi adı aldınta milleti evlere kilitleyecekler sokakta yürüdüm mü hop şu kadar kalori yaktın bu kadar karbondioksit dışarı saldın şu kadar para verecen evde tv izledin sana verilen elektrik limitin şu kadar sen bu kadar elektrik yaktın çevreye zarar verdin hop şu kadar para ver, yeter mi yetmez tabi suyu çok mu harcadın hop şu kadar ver araçın ile gezdin mi hop bu kadar karbon çevreye yaydın hop yine para ver. Bizim millet anca uyuya me bir araştırma yapayım ne bir bilgi alayım yok gerçekleri duymayayım ne olursa olsun çok cahil bir toplum var ülkemizde maalesef

El aziz 23 Haziran 2024 23:03

Allah bu hükümetin belasını versin , hepsinin de belasını versin , milleti birbirine düşüreler ancak .

Hasan Gülenyüz 23 Haziran 2024 20:22

Yorum yazan arkadaşlara bende katılıyorum. Korkmaz iş hanı ilkel yöntemler ile yıkılıyor ve bu tozlar insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Elazığ Belediyesi malesef gerekli önlemleri almıyor! Elazığ hiç bukadar sahipsiz olmadı!

Misafir 23 Haziran 2024 11:39

Gelin birde yıkım yapılan 1.Harput Caddesi'ndeki Korkmaz işhanının yıkımını görün Ne şu sıkma ne başka bir önlem her taraf toz toprak içinde esnaf perişan halk aspesli tozları yutup duruyor her yer toz yığını Belediyeye defalarca şikayet ettik bu konuya ne el atan ne denetlemeye gelen bir yetkili ayrıca moloz alanında ayıklama yapılması gerekirken yıkım firması yerinde demir ayıklaması yapıyor yazık buradaki esnafa çarşıda gezen vatandaşa her yer toz toprak hal böyle olunca aklıma değişik şeyler gelmiyor değil Allah rızası için gelin civarı görün yorumu size bırakıyorum Allah rızası için bunuda ha b er yapın vesselam

Rado 22 Haziran 2024 19:03

Bu da kimin ayıbı, tabikii yöneticilerin. Adam nereye gide yeni işyeri aça, esnaf adamın bir çevresi var, kiraları heç söylemim zaten utanik sorak. Mal dasanın yıngası demişler, boşunamı.

Bakmadan Geçme