Elazığ'da öğrencilerin tablet bilgisayar çıkmazı

Okulların açılmasıyla birlikte her yıl talep gören tablet bilgisayarlar bu yıl Elazığ'da ekonominin kurbanı oldu. Her öğrencinin olmazsa olmazlarından olan, tablet bilgisayarlar fiyatlarından dolayı ulaşamaz hale geldi.

Elazığ'da uzun yılardır telefon tablet satışı yapan Mustafa Kılıçerkan; “Okullar yavaştan açılmaya başladı, her öğrencinin illaki bir araç gerece ihtiyacı oluyor. Bilgisayar olsun, tablet olsun. Ödevlerini yapmak amaçlı bir iletişim araçlarına ihtiyaç oluyor.

FİYATLAR, MARKA VE GB ÜZERİNDEN DEĞİŞİYOR

Aile bireylerinin telefonlarını kullanamadıkları için tablete ihtiyaç duyuyorlar. Tablet fiyatları şu an dünya pahası olmuş. Maddi durumu elverişli aileler haricinde, alt gelirli aileler alamıyor. Bizlerde iletişim sektöründe hizmet veriyoruz, ikinci el tablet satışlarımızda mevcut. Markadan markaya ya da GB'tan GB'ta fiyat değişikliği oluyor” dedi.

AİLELERİN PEK BİR SEÇENEĞİ KALMADI

Kılıçerkan; “Eskiden aileler belirli bir markanın ürünlerini seçer “öğrencimiz sıkıntı çekmesin, problem yaşamasın” der iyi bir şeyler alırlardı. Şu an bu durum tam tersine döndü aileler markaya falan bakmadan “ne olursa olsun kabulümüz” diyerek öğrenciler ödevlerini yapsın amaçlı tablet bilgisayarlar alıyorlar.

İnsanlar artık yenisini alamadığı için ya ikinci elini alıyor ya da elindeki ürünü getirip tamir ettiriyor. Amaçları daha çok öğrencimiz ödevlerini yapabilsin, ihtiyaçlarını gidersin” ifadelerine yer verdi.

AİLELERİN DAHA UCUZ DİYE ALDIKLARI BİR SÜRE SONRA BOZULUYOR

Mustafa Kılıçerkan; “Elimizde ikinci el markasından kaynaklı 10 bin TL'den başlayan tablet bilgisayarlar var. Tablet bilgisayarların fiyatları sürüm ve GB'larından dolayı değişiklik gösterebiliyor. Bu model tabletlerde öğrencilere daha maliyetli geldiği için genellikle devletin önerdiği ya da belirli çatılar altında satılan öğrencilere ait tablet bilgisayar markaları var fiyat olarak ailelere daha uygun geliyor.

Bu nedenle doyalı da onları tercih ediyorlar. Ama bir süre sonra onlarda bozuluyor. Servis kısmımıza getirip tablet bilgisayarlarını tamir ettiriyorlar. Genel olarak konuşursak şu an piyasa da her şey zaten çok pahalı dolayısıyla bu durum bize de yansıyor. Bizler elimizden geldiğince öğrencilerimize şarj aleti olsun, kılıf olsun inidirin ya da fiyatlar konusunda elimizden gelini yapıyoruz uzman iletişim ailesi olarak” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme