Elazığ'da İkinci El Alışverişin Adresi Belli!

Elazığ'da ikinci el kıyafet denilince akla gelen ilk yer bitpazarı olurken hayat pahalılığının iyiden iyiye hissedildiği günümüzde bitpazarı esnafının satışlarında artış ya da azalma var mı sizler için araştırdık.

Eskiye rağbet (veya itibar) olsaydı bitpazarına nur yağardı atasözünün anlamı Türk Dil Kurumu'na göre "her şeyin yenisi sevilir" anlamı taşıyor. Bu atasözümüzün anlamı günümüzde anlamını yitirmiş gibi gözüküyor. Alım gücü düşük olan genç kesim orijinali binlerce lira olan almak istedikleri kıyafet ve ayakkabıların ikinci el olarak tabir edilen kullanılmış ürünleri internet siteleri veya cep telefonu uygulamalarıyla satın alırken henüz internet ortamında alışveriş yapmaya adapte olamamış ikinci el kıyafet almak isteyen orta yaş ve üzeri kesim ise Elazığ'da uğrayacakları adres bitpazarı oluyor.

Yaklaşık 10 yıldır ikinci el kıyafet sattıklarını belirten Bitpazarı esnaflarından Cengiz Yıldırım “ İşlerimiz bu sıralar durgun, ikinci el kıyafet alanlar için lüks oldu. Bizi genelde inşaat işçileri maddi durumu iyi olmayan insanlar tercih ediyor. Örneğin; gömleklere çok zam geldi. İşçiler geliyor gömlek almaya çok pahalı olduğunu düşünüyor ve alamıyor. Gelen giden müşterimiz var. Bakıyorlar ama; alamıyorlar. Fiyatlarımız ürünün yeniliğine markasına göre değişiyor. İkinci el kıyafetinde kendi içerisinde yeniliği kullanılmışlığı orasında fiyat farkı oluyor. Pantolonlarımız 50 liradan başlıyor. Gömleklerimiz 30 liradan başlıyor ve ayakkabılar ise yine 50 liradan başlıyor” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme