Elazığ'da hizmetler kördüğüm

Çimento Fabrikası, Şorşor Deresi ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Mahalle Muhtarı Emrah Işık, yaptığı değerlendirmelerle şehrin nasıl bir kördüğüm içerisinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Şehri karış karış gezen Hakimiyet Muhabirleri, Kızılay Mahallesi'nin sorunlarını yerinde dinlemek için Mahalle Muhtarı Emrah Işık'ı ziyaret etti. Muhtar Işık, muhabirimizin sorularını yanıtlayarak Elazığ'da kördüğüm haline gelen sorunları bir kez daha aktardı.

Yeni Vali Numan Hatipoğlu'nun sorunların çözümü için istekli olduğunu vurgulayan Muhtar Işık, Çimento Fabrikası'nın bir an önce merkez dışına taşınması ve mahallenin kentsel dönüşüm sorununun çözülmesi için bir kez daha çağrı yaptı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ŞART OLDUĞU MAHALLE KIZILAY

Kızılay mahalle muhtarı Emrah Işık, Hakimiyet haber merkezine mahalle ile ilgili önemli sorunları dile getirdi.

Kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulunan Emrah Işık: “Mahallemizin en önemli sorunlarından birisi kentsel dönüşüm. Mahalleye geldiğinizde de gördüğünüz gibi, harabe durumda olan birçok bina var. İlk etapta 276 konut yapıldı, ancak aslında bu sayı daha fazla, 2500 konut olması planlanmıştı. Fakat vatandaşların talepleri doğrultusunda bu sayı azaltıldı. Bunun sebebi, vatandaşların yeterince bilgilendirilmemesi ve ne kadar ödeme yapacaklarını bilmemeleriydi. Bu durum, mahallemizin bazı bölgelerinde binaların yıkılmasına rağmen yanındaki binaların hala ayakta kalmasına veya yıkılmak üzere olmasına yol açtı.” dedi.

“YARISI BİZDEN” KAMPANYASININ ELAZIĞ'DA DA UYGULANMASINI İSTİYORUZ

Muhtarlar olarak İstanbul'da uygulanan "Yarısı Bizden" kampanyasının şehrimizde de uygulanmasını talep ettiklerini dile getiren Işık, “Kentsel dönüşümün acilen yeniden hayata geçirilmesi ve vatandaşlara ödeme konusunda kolaylık sağlanarak uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

“UYUŞTURUCU İÇİN KABLO ÇALIYORLARDI”

Muhtar Işık: “Mahalledeki asayiş sorunları, özellikle uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık olaylarıyla ilgiliydi. Yeni gelen Emniyet Müdürümüzle birlikte bu konuda önemli adımlar atıldı. Özellikle Türk Telekom kablolarının çalınması gibi olaylar, uyuşturucu bağımlıları tarafından gerçekleştiriliyordu. Emniyet Müdürümüzün bu konudaki çalışmaları sayesinde bu tür olaylar büyük ölçüde azaldı. Ancak ailelerin de çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak için bilinçli olması ve eğitmesi gerekiyor.” sözleriyle açıklamalarını sürdürdü.

“BAŞKANIMIZIN TESİS SÖZÜNE GÜVENİYORUZ”

Muhtar Emrah Işık, sosyal tesis eksikliğini ise şu ifadelerle dile getirdi: “Mahallemizin en büyük sorunlarından biri de sosyal tesislerin eksikliği. Kırsal bir mahalle olduğumuz için bu bölgede spor komplekslerinin açılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızın uyuşturucu bağımlısı olmadan spora yönlendirilmeleri gerekiyor. Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'nın 2026 yılında sosyal tesisler yapılacağına dair sözüne güveniyoruz ve o günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.”

“ŞORŞOR DERESİ'NE BAĞLI KANAL KAPATILMALI”

Şorşor Deresindeki son durumu aktaran Muhtar Işık: “Mahallemizden geçen Şorşor Deresi'ne bağlantılı bir kanal var. Salıbaba tarafındaki bu kanal kapatıldı. Biz de mahallemizdeki kanalın kapatılmasını istiyoruz. Ancak belediye başkanımız, DSİ ile yaşanan hukuki süreçler nedeniyle bu konuda kesin bir söz veremedi” dedi.

“MAHALLENİN DEĞİL ELAZIĞ'IN SORUNU”

Çimento Fabrikası hakkında da açıklamalarda bulunan Işık: “En büyük sorunlarımızdan biri Çimento Fabrikası. Bu sorun, artık sadece mahallemizin değil, Elazığ'ın genel bir sorunu haline geldi. Ancak, bu konuya kimse gerekli ilgiyi göstermiyor. Bakanımız Murat Kurum'a bu sorunu bizzat ilettim ve teşekkür etti. İnşallah bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz ” şeklinde konuştu.

“PATLARSA HER YER YIKILIR”

Kızılay Mahalle Muhtarı Emrah Işık: "Mahallemizdeki bir diğer sorun ise Habaş Oksijen Fabrikası. Bu fabrika, oldukça tehlikeli bir durumda ve çevresi için büyük bir risk teşkil ediyor. Patlarsa çok kötü olur her yer yıkılır. Fabrikanın organize sanayi bölgesinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konunun, Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız tarafından özel olarak ele alınmasını talep ediyoruz. Yeni valimizin bu konuda etkin adımlar atacağına inanıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme