Elazığ'da Günün Kahramanı Belli Oldu!

Elazığ'da yaşayan 85 yaşındaki Rıfat Amca, yaptığı hareketle tüm topluma örnek oldu.

Son yıllarda tüketim kültürünün 7'den 70'e her yaş ve cinsiyet grubunda etkisini göstermesiyle birlikte israf her geçen gün artıyor.

Özellikle gençlerde tasarruf kültürünün, çevre bilincinin istenilen düzeyde olmaması geçmişte kıt kanaat yaşayan ve çevreye, doğaya saygılı olan insanların sayılarının azalması dünya için bir kayıp olarak görülüyor.

TÜM TOPLUMA ÖRNEK OLDU

Ancak Elazığ'da yaşayan 85 yaşındaki Rıfat amca ise yaptığı hareketle sadece gençlere değil tüm topluma örnek oldu. Rıfat Amca, her gün İzzetpaşa Camisi'ne gelerek vakit namazlarını burada kılıyor. 85 yaşındaki Rıfat Kavak ücretsiz olduğu halde İzzetpaşa Cami abdesthanesindeki sabun ve peçeteleri kullanmak yerine kendi evinden getirdiği katı sabun ve peçeteleri kullanıyor.

Neden belediyenin ücretsiz sunduğu ürünleri kullanmadığı sorumuza ise Rıfat amca sorumuzu şu ifadelerle yanıtlıyor. "Allah razı olsun belediyemiz yıllardır güzel bir hizmet sunuyor ama kendi getirdiğim peçete sabunu kullanınca mutlu oluyorum. Başkaları neden kullanıyor diye asla bir şey demem ama fazla kullanan olursa görünce kimseyi incitmeden israfı haram olduğunu söylüyorum. Bakıyorsunuz bu yaz sıcağında 4-5 tane peçete kullanıyor bir tane yeter bu israf değil mi haram değil mi? Bedava diye israf edeceksiniz yukarı çıkıp camide de “Yiyiniz, içiniz ama; israf etmeyiniz diyen Hz. Muhammed (SAV) salavat getireceksiniz burada bir çelişki var" diye konuştu

Özel Haber

Bakmadan Geçme