Elazığ'da doğru mont seçimi nasıl yapılmalı?

Kış geldi çattı, peki soğuk günlerin sıcak tutan giysisi montlar satın alınırken nelere dikkat edilmeli?

Kış mevsimine günler kala uzun yıllardır ilimizde giyim sektöründe faaliyet gösteren IQ giyim işletme sahibi Yavuz Müfit Pala ile doğru mont satın alma yöntemiyle ilgili konuştuk.

Kışın vazgeçilmez dış giyim ürünü mont alırken neler dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler veren Pala; “Mont alırken öncelikle ürünün amacına uygun olması yani kumaşın özelliğinin kışın soğuğu, suyu geçirmemesi gerekiyor. Nano teknoloji ile gelişmiş su iten kumaşlar var. Bir diğer özelliği ise ürünün kalitesidir. Kaliteli bir montu uzun yıllar dolabınızda size hizmet etmesi için saklayabilirsiniz. Düşük kalitede bir mont ise size sadece bir sezonluk hizmet edecektir. O yüzden her yıl mont arama derdine düşmezsiniz. Bunların yanı sıra çok dar kalıplar tercih edilmemeli nedeni ise; dar olduğunda soğuğu direkt geçirecektir. Biraz geniş bir kalıp seçilirse hava geçişgenliği sağlanacak böylelikle kişiyi sıcak tutacaktır.” dedi.

PAMUKLU ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Pala; “Sağlık açısından mont en son planda kalıyor. Onun içine giydiğimiz kazak ve fanilalar yüzde 100 pamuk olmalı. Diğer şekilde polyester ürünler kanserojen madde içeriyor ve o türler sağlık açısından çok tehlikelidir.” şeklinde konuştu.

FİYATLAR YÜZDE 20 ARTTI

Fiyatlarla ilgili de konuşan Pala; “Geçen yıl çok artmıştı fiyatlar. Bu yıl yüzde 20-30 civarında arttı. Geçen yıl ile kıyaslarsak bu yıl fiyatlar normal diyebiliriz. Dolar bazında geçen yıl üst kalite bir mont 60- 70 dolardı bu yıl yine öyle, aradaki fiyat farkı dolar kurundan kaynaklanıyor. Giyilebilir bir mont 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor.” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme