Elazığ'da Devlet Yatırımcıların Hızına Yetişemiyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan'ın cesaret ve feraseti sayesinde 6. Bölge Teşvik sistemine şehrimizin de dahil edilmesiyle şahlanan Organize Sanayi Bölgesi'nin artık yeterli gelmemesiyle birlikte devreye alınan 2. OSB'de çalışmaların ağır ilerlemesi şikayet konusu.

Yaklaşık 15 bin kişinin istihdamına olanak sağlayan, üreten bir Elazığ hayaline giden yolun mihenk taşı Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapacak alanın tükenmesiyle birlikte şehrimizde 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması adına yoğun bir talep bulunmaktaydı.

İHALELER YAPILDI ANCAK ÇALIŞMALAR AĞIR İLERLİYOR

Bu talebin karşılanması adına yakın zamanda ciddi adımlar atıldı ve 2. OSB'nin altyapısının oluşturulması için ihale süreçleri tamamlandı.

Ancak ihale süreçleri tamamlansa da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime geçmek için ciddi bir çaba gösteren yatırımcılar altyapı çalışmalarının ağır ilerlemesinden şikayetçi. Hakimiyet Muhabirleri bu şikayetleri yerinde dinleyerek yatırımcıların sesi oldu. Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan 2. OSB Yatırımcısı ve İş İnsanı Cevdet Yılmaz, altyapı çalışmalarının yeterli hızla ilerlememesinden dert yakınırken bazı yatırımcıların bu sorun nedeniyle yatırımdan vazgeçme aşamasına geldiklerini söyledi.

ÖDENEKLER YETERSİZ

2. OSB de altyapı çalışmaları için ihale süreçleri tamamlansa da başta ödenek yetersizliği sorunu nedeniyle çalışmalar istenilen hızda ilerleyemiyor. Yatırımcılar denetimlerin artırılmasını ve şehir yöneticilerinin buranın altyapısının tamamlanması adına daha çok çaba ve ilgi göstermesini bekliyor.

ALTYAPI OLMAMASINA RAĞMEN BÜYÜK BİR ÇABA VAR

Öte yandan 2. OSB'de henüz elektrik ve su başta olmak üzere yeterli altyapı olmamasına rağmen yatırımcılar fabrikalarını inşa etmek adına büyük bir mücadele veriyor. Bölgede birçok üretim tesisinin yapım çalışması jeneratör ve şarjlı araçlarla yürütülürken bu durum devlet yatırımcıların hızına yetişemiyor yorumlarına neden oluyor.

YILMAZ: “EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ENERJİ”

İş İnsanı Cevdet Yılmaz, ilimiz milletvekillerinden ve valisinden beklentilerini ise şu ifadelerle aktardı: “Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet vermekteyiz. Daha önce çalıştığımız yer 1000 metre kareydi. Yaklaşık 40 çalışanımız mevcuttu. Depremden dolayı ihtiyaç arttı ve yeri büyütmemiz gerekiyordu. 2'nci OSB'nin kurulduğunu duyduğumuzda hemen başvurduk. Tahsislerimizi aldık, çalışmalarımıza başladık. Burada daha yollar bile yokken yağmur, çamur, kış demeden çalışıp iş yerimizi bitirdik. Bize böyle bir imkanı sundukları için devletimize teşekkür ediyoruz. Burada böyle bir şeyin olmasının şehrimizin sanayisinin kalkınmasına yönelik önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Ancak bizim yol, elektrik, su gibi büyük sorunlarımız var. Yol nispeten yapıldı fakat stabilize yol. Araçlar geldiği zaman sorun oluyor. Mesela nakliye firmaları, bir kere gelen yol olmadığından dolayı ikinci kez buraya gelmek istemiyor. Onu geçtim enerjimiz bile yok. Enerji olmadan imalata başladık, şu anda burada çalışıyoruz. Fakat bütün sorunlar bu şekilde devam ediyor. Buraya yatırım yapan arkadaşlarımız var, sürekli onlarla görüşüyoruz. Bu sorunları bildikleri için yatırımları yavaş ilerletiyorlar. Yatırımdan vazgeçmeyi düşünen arkadaşlarımız oluyor. Şu anda bizim en büyük sıkıntımız enerji. Elektriğimiz geldikten sonra burada faaliyete geçecek arkadaşlarımız olacak. Biz zaten faaliyetteyiz şu anda şarjlı elektrikli matkap, jeneratör kullanarak imalatımıza burada devam ediyoruz. Bu konuda yetkililerden, Sayın Milletvekillerinden ve Valimizden destek bekliyoruz.”

Özel Haber
Yorumlar 2
Bütün işler yavaş 10 Ağustos 2024 17:07

Burası 8 yıldır sürünüyor. Kovancılar Karma OSB ve Baskil Gida OSB de işler hiç ilerlemiyor. Besi OSB bu sene biraz canlandı. Bu OSB nın Bingöl yolu ve Malatya yolu bağlantısı yok. Elazığ ulaşımı sorunlu bir il kuzey kuzeybatı ve Şanlıurfa Gaziantep gibi Güney illeri ile doğrudan Karayolu bağlantısı yok. Lojistik sorunu olan bir ile hangi yatırımcı gelir. Bu OSB nın sanayici olan kaç üyesi var ve yönetiminde kaç sanayici varLIp8

Mırtıza 09 Ağustos 2024 19:58

Devlet bürokrası türkiyede yatırımın ve ticaretin önündeki en büyük engeldir.Devlet memuru mesaisine ve bankamatik kartına Bakar. Vattandaş ystırım istihtam ülkenin ve milletin geleceği hiç umurunda değil.

Bakmadan Geçme