Elazığ'da Cuma hutbesinde vatan müdafaasının önemi vurgulandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 25 Ekim tarihli Cuma hutbesinde, 'Vatan müdafaası mukaddestir' başlığı altında vatan savunmasının İslam'daki yeri ve bu uğurda yapılan fedakarlıklar anlatıldı.

Elaızğ'da bu hafta camilerde okunan Cuma hutbesinde, vatan savunmasının dini bir sorumluluk olarak nasıl değerlendirildiği ve bu uğurda yapılan fedakarlıkların önemine dair mesajlar verildi.

Hutbede, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) “Vatanı korumak için nöbet tutmak, bir ay nafile oruç tutmaktan daha hayırlıdır” hadis-i şerifiyle vatan savunmasının dini faziletine vurgu yapıldı. Cuma hutbesinde, bu değerli görevi ifa edenlerin Allah katında büyük bir sevaba kavuşacakları ve hayatlarını bu uğurda feda eden şehitlerin ebedi nimetlere erişecekleri vurgulandı.

Cuma hutbesinde ayrıca milletimizin tarihte Çanakkale ve Milli Mücadele gibi önemli zaferlerde vatan savunması uğruna nasıl kenetlendiği hatırlatıldı. Hutbede yine İslam kardeşliğine dayanarak milletçe bir arada durmanın bugün de hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. Diyanetin hutbesinde İslam kardeşliği esas alınarak birlik ve beraberliği korumanın önemine vurgu yapılırken; "Allah'a ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin" ayetiyle, güç kaybına yol açmamak için dayanışmanın gerekliliği ifade edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme