Elazığ'da Bu Lezzetten Vazgeçilmiyor

Elazığ'da en çok kış aylarında tüketilen bu lezzet yaz aylarında da en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Tadından dolayı tercih edenler olduğu gibi ucuz olduğu içinde çiğköfte vatandaşların en çok tercih ettiği yiyeceklerin başında geliyor. Vatandaşın yoğun talebi nedeniyle ilimizde yeni yeni çiğköftecilerin açılmasına neden olurken uzun süredir hizmet veren sektörün önde gelen isimleri ise çiğköfteci açmanın kolay olduğunu ama sektörde uzun soluklu olarak kalmanın da bir o kadar da zor olduğu konusunda görüş bildirdiler.

Uzun yıllardır ilimizde çiğköftecilik yapan Zeki Şimşek bu yıl işlerin geçen yılın gölgesinde kaldığını belirterek “Geçmiş yıllara göre bu sene eski yoğunluk yok. İşlerimiz yarı yarıya düştü diyebilirim. İl dışından yabancılar ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin bu yıl ilimize az sayıda geldi. Bu da iş potansiyeline il genelinde olumsuz yansıyor. Çok şükür bizim oturmuş bir müşteri kitlemiz var. Ama yaz sezonlarındaki ekstra iş yoğunluğumuz yok.

BİRAZ SERMAYESİ OLAN ÇİĞKÖFTE DÜKKANI AÇIYOR

Şimşek: “Hayat şartları ortada dışarıda sürekli yemek yiyen vatandaşların bütçesi bir hayli zorlanıyor. En ucuz yemeği biz satıyoruz. 50 liradan dürüm, 80 liraya porsiyon satıyoruz. Çiğköfte ucuz olunca ve işyerini açmak çok sermaye gerektirmediği için Elazığ'da adımınızı atsanız karşınıza çiğköfteci çıkıyor. Bu da sektöre yıllarını verenlerin işlerine sekte vuruyor. Bir umut açıyorlar. İşi bilende bilmeyende bu işe giriyor. Benim çiğköftecilikte 35. yılım oldu. Çok şükür işimizde mevsimlere göre hafif bir dalgalanma olsa da işimiz ve müşterimiz sabittir. Bu sektörde işini temiz yapan, dürüst olan ayakta durur başka türlü çok zor” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme