Elazığ'da Bir Kahvehane Boş Kaldı!

Anadolu'nun oldukça eski kültürlerinden biri olan kahvehane kültürü yerini korumaya devam ediyor. Genelde köy ve beldelerde oldukça sık rastladığımız bu kültür, orta yaş grubu başta olmak üzere genç kesimin de ilgi gösteren bir olgu.

Elazığ'da da kahvehane kültürü oldukça yaygın, şehir merkezinde bile her sokakta muhakkak denk geldiğiniz bir kahvehane olmuştur.

Elazığ şehir merkezine en yakın olan Akçakiraz Beldesi'nde ise kahvehaneler bomboş.

Akçakiraz beldesinde bulunan ve en işlek yere sahip olan kahvehaneye vatandaşlar gitmiyor. Hakimiyet Gazetesi'ne konuşan İbrahim Bey, daha önceki dönemlerde çok yoğun müşterisi olan bu kahvehanenin eskisi gibi müşteri almadığını belirtiyor.

İsmail Bey; "Nüfusumuzun çoğu çalışan kesim olduğu için gündüz saatlerinde neredeyse hiç müşterimiz olmuyor. Emekli olan vatandaşlarımız ise hem hava sıcaklığından hem de ekonomik durumlarından dolayı eskisi gibi rağbet göstermiyor. Gençler desen artık kahvehane değil de kafe tarzı yerleri tercih ediyor. Hal böyle olunca da iş yapamaz hale geliyoruz. Zaten artan fiyatlardan sonra vatandaşlar dışarıya çıkmaya korkar oldu. Eskiden bir bardak çay 50 kuruş iken şimdi 4-5 lira oldu, böyle olunca da vatandaş gelmek istemiyor. Ekonomik dalgalanma her şeyi etkilediği gibi biz kahvehanecileri de etkiledi" şeklinde konuştu.

Yorumlar 2
Mustafa Koç 27 Temmuz 2023 19:20

Bu iyi bir gelişme boş insan azalıyor demek

Ahmet 26 Temmuz 2023 20:48

Ülkede eski dönemleri ayrı tutarak; şimdiki zamanın en boş mekanıdırkahveler. İnsanlar gidip bir işin elinden tutsun. Boş zaman gecirmesin cocugunun riskini kahvehaneye kaptirmasin

Bakmadan Geçme