Elazığ'da adım adım tamamlanıyorlar...

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından başlayan konut seferberliği devam ediyor...

24 Ocak tarihinde başlayan ve bugüne kadar çevre illerde de etkisini gösteren depremlerle birlikte Elazığ'da çok büyük bir konut ihtiyacı doğmuş ve bu ihtiyacın giderilebilmesi amacıyla adeta bir seferberlik başlatılmıştı. Bu doğrultuda hasarlı konutlarının yerine yapılacak yeni konutları bekleyen vatandaşlara bir müjde daha geldi. Elazığ'da 141 adet TOKİ konutunun daha yapımının tamamlandığı duyuruldu.

141 KONUT DAHA TAMAM

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan 141 TOKİ konutunun yapımı tamamlanırken, peyzaj ve yol çalışmalarının tamamlanması için de çalışmalar devam ediyor.

11 İLDE YARALAR SARILIYOR

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde de yaraların sarılması için sahada çalışmalar sürüyor. Depremden etkilenen iller arasında bulunan Elazığ'da sahada her türlü çalışmanın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un önderliğinde TOKİ tarafından başlatılan yeni konutların inşası sürüyor. Gümüşkavak Mahallesi'nde yapımına başlanan 141 TOKİ konutunun yapımı tamamlanırken peyzaj ve yol çalışmaları sürüyor. Konutların en kısa süre içerisinde tamamlanarak hak sahibi vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

TÜM KONUTLAR 3+1

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden 11 ilin etkilendiğini belirten inşaat mühendisi Salih Mehmetalioğlulları,

"Elazığ'da depremden etkilenen illerden birisiydi. Depremden sonra TOKİ ihalelere başladı ve biz de 2024 Ocak ayında ihalemizi alarak TOKİ çalışmalarına hızla başladık. Şantiyemiz toplam 141 konuttan oluşuyor. Dairelerimizin tamamı 3+1 şeklindedir. Şu anda yapımı devam eden konutlarımızın bitme aşamasına geldik, sadece peyzaj ve yol çalışmalarımız kaldı. Hızlı bir şekilde teslim etmeye çalışıyoruz. Konutlarımız net olarak 84 metrekaredir. TOKİ olarak en kısa sürede buradaki konutlarımızı tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme