Elazığ'da 10 Kurum Kapanacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf önlemleri kapsamında mal müdürlüklerinin büyük bölümünün kapatılacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirterek, “İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak” dedi.

Bakanlığının taşra teşkilatlardan birisi olan mal müdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu anımsatan Şimşek, “Mal müdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir mal müdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek” ifadelerine yer verdi. Şimşek, atılan adımla, taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağına işaret etti.

PEKİ MAL MÜDÜRLÜKLERİ NE İŞE YARAR?

Malmüdürü, milli emlak işlemlerinin mevzuata uygun olarak yürütülmesini temin eder, görev alanındaki milli emlak işlemlerinden doğan hak ve alacaklarının zamanında tahakkuk ettirilmesini sağlamakla yükümlüdür.

ELAZIĞ'DA TOPLAMDA KAÇ TANE MAL MÜDÜRLÜĞÜ BULUNMAKTA?

Elazığ'ın her ilçesinde bulunan ve toplamda 10 tane olan Mal Müdürlükleri'nin, kamuda tasarruf önlemleri kapsamında kapatılması da gündemde. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde Elazığ'da kaç Mal Müdürlüğü'nün kapatılacağı da belirsizliğini koruyor.

Bakmadan Geçme