Elazığ'da 1 Yılda 1!

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman sosyal medya hesabından Elazığ'ın ilk yerinde dönüşüm projesinin tamamlandığını duyurdu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz yıkımların tamamlanmaması vatandaşları tedirgin ederken, yerinde dönüşüm ve hak sahipliği konuları Elazığ'da büyük bir karamsarlığa neden oluyor.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, geçtiğimiz gün müjde niteliği taşıyormuşçasına Elazığ'ın Merkeze bağlı Körpe Köyündeki evi ağır hasar alan bir vatandaşın evinin yerinde dönüşüm kapsamında devlet desteğiyle yenilediğini duyurdu. Depremin üzerinden bir yıl geçti ve Elazığ'da yerinde dönüşüm projesiyle alakalı yaşanan tek gelişme “bir vatandaşın evini yaptırması” olarak kayıtlara geçti.

Geçtiğimiz haftalarda eski AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı'dan edindiğimiz bilgiler neticesinde Elazığ'da 18 bin 900 ağır hasarlı konut ve 12 bin 900 hak sahibi mevcut. Şehirde 10 binin üzerinde hak sahipliği onaylanan vatandaş var ve depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz konutları hakkında bilgi sahibi değiller.

Hak sahipliği konusu yeterince karışık ve gizemli değilmiş gibi, yerinde dönüşüm konusuyla alakalı da vatandaşlara başvuru tarihi duyurusu dışında herhangi bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

Elazığ Valiliği'nin ve AFAD'ın Elazığ verilerini sır gibi saklaması, bugüne kadar yerinde dönüşüm projesine kaç kişinin başvurduğu, hangi projenin devam ettiği ve hangi projenin ne aşamada olduğu hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmaması Elazığ kamuoyunda büyük oranda tedirginliğe ve karamsarlığa neden oldu.

Elazığ'da vatandaşların konut sorunuyla alakalı muhatap bulamaması ve yetkili kişilerin herhangi bir konuda herhangi bir açıklama yapmaya gerek duymaması vatandaşların tepkisini çekerken, şehirde bir yılda sadece bir yerinde dönüşüm projesinin tamamlanması, müjde niteliği taşıyor.

İşte Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'ın söz konusu paylaşımı:

“6 Şubat depremlerinde Elazığ Merkez Körpe Köyündeki evi ağır hasar alan hemşehrimiz Turan GÜRKIVILCIM, #yerindedönüşüm kapsamında, Devletimizin sağladığı destekler ile evini yaptı. Allah hayırlı etsin. Sağlıkla, huzurla ve güvenle otursun.”

Özel Haber
Yorumlar 1
Erol 14 Şubat 2024 23:06

Büyük başarı...emeği geçen tüm yetkilileri kutluyorum. Bide sahipsiz elazig diyiler...bak neguzel devletimiz 1 tane köy evi yaptırmış....

Bakmadan Geçme