Elazığ CHP İle Sosyal Belediyecilikle Tanışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ'daki başarı öyküsünü yerel yönetimde de sürdürmek adına çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor.

TAKİP ET

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol öncülüğünde devam eden seçim kampanyası ise Elazığlılardan ciddi bir destek görmeye devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında saha ziyaretleri, toplumun tüm dinamiklerle buluşma, yerel basın temasları devam ederken Gürsel Erol öncülüğünde hazırlanan ve ana mottosu “Sosyal Belediyecilik” olan projeler de hem basın hem de saha ziyaretleriyle vatandaşlara anlatılıyor. Projeler ise şimdiden Elazığ'da büyük bir karşılık bulurken ülke genelinde ses getirmiş durumda.

CHP Elazığ İl Başkanlığı projelerin detaylarını da açıklamaya başladı. Bu kapsamda emeklilere büyük fayda sağlayacak olan nakdi destek projesi Elazığ'da çok ciddi bir karşılık gördü. Peki nedir bu projenin detayları:

2020 yılında başlayan koronavirüs pandemisi ve doğal afetlerle birlikte baştan sona hatalı yürütülen ekonomi politikası Türkiye ekonomisini tarihte benzeri görülmemiş bir krizin içerisine sürükledi. Bu krizden en fazla etkilenenler ise dar gelirli yurttaşlar ve emekliler oldu. Emeklilerin 10 bin TL ile yaşam savaşı verdiği günümüzde yerel yönetimlerin en önemli görevi bu sorunlara çözüm olacak projeler üretmektir.

Büyük bir gelir adaletsizliğinin yaşandığı bu günlerde temel yurttaşlık hakkı olan “eşitlik” kavramının yok sayılmasının en somut örneği olan 2024 yılında yapılan zamlar emekli yurttaşların hayatlarını adeta çileye çevirdi. Geçmiş dönemlerde yıllık ikramiyeleriyle başlarını sokabilecek bir ev alabilen, çocuklarına ekonomik destek olmakla birlikte torunlarına hediye ve ikramlarda bulunan emekli yurttaşlar bugün bırakın başkalarına destek olmayı kendileri desteğe muhtaç hale geldiler. 1 ev kirasını karşılayacak ücret bile alamayan emeklilerin bugün en büyük ihtiyaçları ne teleferik ne yol ne de köprü. Geçim ve yaşam savaşı veren emeklilerin bu sorunlarına bir nebze de olsa fayda sağlamak amacıyla CHP'den önemli bir proje geldi.

Proje kapsamında CHP Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran'ın seçilmesi halinde Elazığ Belediye bütçesinden emekli vatandaşlara her ay 2 bin TL nakdi yardım sağlanacak. Yıllık toplam 24 bin TL'lik ekonomik katkı ile emekli vatandaşların bütçesine katkı sunulacak. Sağlanacak bu nakdi destekten Elazığ ili sınırları içerisinde yaşayan tüm emekliler ayrım gözetmeksizin faydalanacak.

Bakmadan Geçme