Elazığ Barosu Adliye Olayı İle Alakalı Açıklama Yaptı

Elazığ Adliyesi'nde duruşma çıkışında bir avukatın saldırıya uğramasının ardından, Elazığ Barosu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Baro, olayın ilk andan itibaren titizlikle takip edildiğini ve gerekli adımların atıldığını belirtti.

TAKİP ET

10 Mayıs 2024 tarihinde Elazığ Adliyesi'nde gerçekleşen olay, üç baro üyesi avukat arasında süregelen bir hukuk davasının duruşması sonrasında meydana geldi. Duruşma çıkışında, avukatlar ve olaya karışan bazı şahıslar arasında çıkan tartışma, fiziksel saldırıya dönüştü. Elazığ Barosu, olayın hemen ardından müdahil olduğunu ve durumu yakından izlediğini bildirdi.

Elazığ Barosundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “10 Mayıs 2024 tarihinde Elazığ Adliyesinde meydana meydana gelen olay, Baromuz üyesi 3 avukat arasında devam etmekte olan hukuk davasının duruşması sonrasında Baromuz üyesi avukatlar ve olaya dahil olan bir kısım vatandaşlar arasında gerçekleşmiş olup Baromuz tarafından söz konusu olay gerçekleştiği ilk andan itibaren titizlikle takip edilmektedir. Olay sonrası Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup Baromuz tarafından da resen disiplin soruşturması başlatılmış ve bu kapsamda olaya ilişkin kamera kayıtları ve sair deliller Cumhuriyet Başsavcılığından resmi olarak talep edilmiştir. Olayla ilgili adli ve disiplin soruşturmaları devam etmektedir. Avukatlık Kanunu ve Meslek Disiplin kuralları, olayda adı geçen tüm Avukatlarımız yönünden tarafsız ve eşit bir biçimde uygulanacaktır. Bir kısım yazılı ve görsel basında olayla ilgili Elazığ Barosunun sessiz kaldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamakta olup yukarıda da belirttiğimiz üzere Baromuz olayı ilk andan itibaren titizlikle takip etmekte ve hukuk kurumu olarak yargıya intikal eden olayla ilgili üzerine düşeni yerine getirmektedir.”

Yorumlar 1
gakgoş 05 Ağustos 2024 10:08

Elazığ avukatlarından bir cacık olmaz gidin avukatlığı istanbulda ankarada öğrenin.

Bakmadan Geçme