Elazığ'a Tecrübeli Vali

Elazığ'da hem medya hem de  vatandaşlar olarak belirli olaylar karşısında şablonlaşmış, kalıplaşmış ve klasikleşmiş tepki cümlelerimiz vardır.

TAKİP ET

Bunlardan biri de ilimize her vali atandığında “Elazığ acemi ocağı” manşeti atmak ve bunu sosyal medya hesaplarımızdan alabildiğince köpürtmek…

Konuyu biliyorsunuz. Bugüne kadar Elazığ'a vali olarak atanmaların hemen hepsi ya ilçe kaymakamlığından ya mülkiye müfettişliğinden ya da bürokrasiden atanan isimlerdi.

Kendisi bir ilde vali iken Elazığ'a vali olarak atanan bir ismi biz çok hatırlamıyoruz. İçişleri Bakanlığının değişmez bu geleneğine karşı Elazığlılar olarak bizler de kendimizce bir refleks geliştirmiş ve “Elazığ acemi ocağı” repliğimizi hep söyleye gelmiştik.

Ancak Bakanlık bu kez ezber bozarak bu kozumuz da elimizden aldı. Ve ilk kez Elazığ'a bir ilde el'an valilik görevinde bulunan bir ismi atadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atama kararlarına göre Elazığ Valiliği görevine Tokat Valisi görevinde bulunan Numan Hatipoğlu atandı.

Çok şükür ki vali bir valimiz oldu. Her ne kadar bizlerin acemi ocağı söylemi elimizden alınsa da ilimiz tecrübeli bir vali ile yönetilecek.

Tokat, Elazığ'dan küçük olmasına rağmen sanayi ve üretimde önemli bir noktada bulunuyor. Özellikle tarımsal üretim ve turizmde önemli bir noktada duruyor ve şüphesiz bunda valilerin payı yüksek.

Elazığ da tarım ve turizm konusunda önemli potansiyelleri bağrında barındıran fakat bunları şehir ve ülke ekonomisine katma değer olarak çok da yansıtamayan bir şehir.

Yeni valimiz Sayın Numan Hatipoğlu'nun hem Tokat tecrübesi hem de yöneticilik deneyimleriyle, ilimizde bu iki alanda şeytanın bacağını kıracak adımlar atacağına ve süreç yerine sonuç odaklı adımlar atarak başarılı olacağına inanıyoruz.

Bu vesileyle ilimiz valiliğine atanan Sayın Numan Hatipoğlu valimize Hakimiyet Gazetesi olarak görevinde başarı ve muvaffakiyetler diliyoruz.

Yorumlar 1
Kenan ESKİBAĞLAR 10 Temmuz 2024 23:52

Sivriceyi Harput'u Kebanı Ağını Pulu'yu Turizim de şaha kaldırsın yeter birde hayvancılıkta ve tarımda şahlanırsa iyi olur şehrimiz için

Bakmadan Geçme