Elazığ'ın Kovancılar ilçesine hayvan barınağı
Elazığ'da Kovancılar Belediyesi tarafından Kovancılar ilçesinde inşa edilecek olan Sokak Hayvanları Geçici Barınma ve Doğal Yaşam Alanı için yer tespiti çalışması yapıldı.
Kovancılar Belediyesi, son günlerin en fazla tartışma konusu olan sokak hayvanları sorununu çözmek için önemli bir çalışmaya imza atıyor. Kovancılar Belediyesi tarafından Kovancılar ilçesi Sürekli Köyü mevkiinde inşa edilecek Sokak Hayvanları Geçici Barınma ve Doğal Yaşam Alanı yapılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda projenin en önemli ayağı olan yer tespiti için Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök ve Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli bölgede incelemelerde bulundu.
Elazığ Valiliği'nin konuyla ilgili açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:
'Valimiz Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök, Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli ve ilgili kurum müdürleri, Kovancılar ilçesi Sürekli Köyü mevkiinde yapımı planlanan Sokak Hayvanları Geçici Barınma ve Doğal Yaşam Alanı için yer tespiti çalışmalarına katıldı. Barınağın konumu, altyapı olanakları ve çevresel faktörler değerlendirilerek, yetkililerden bilgi aldı.'