Elazığ 4'üncü Oldu

Doğu ve Güneydoğu'da yatırımların teşvik edilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan ve Elazığ dahil 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programında, Elazığ istediği y

TAKİP ET
Doğu ve Güneydoğu'da yatırımların teşvik edilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan ve Elazığ dahil 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programında, Elazığ istediği yatırım başvurusuna sahip olamadı.

ELAZIĞ, YATIRIM BAŞVURUSU ALAN İLLER ARASINDA

Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Bankası ve bölgedeki kalkınma ajanslarına göre 23 il için toplam 3 bin 380 yatırım başvurusu yapıldı. Cazibeli iller Programında en fazla yatırım başvurusunu Erzurum, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır aldı.

REKOR ŞANLIURFA VE ERZURUM'DA
En çok yatırım başvurusu alan ilk beş il Şanlıurfa (450), Diyarbakır(374), Mardin(336), Malatya(334) ve Elazığ(229) olarak sıralandı. Ancak toplam yatırımın büyüklüğü bakımından 20,3 milyar lirayla Erzurum öne çıktı. Bu ili 10,7 milyar liralık yatırımla Şanlıurfa, 9,9 milyar liralık yatırımla Malatya takip ediyor. Yatırım miktarının büyüklüğü bakımında Elazığ 7,3 milyar lirayla dördüncü, Diyarbakır ise 6,2 milyar liralık yatırımla beşinci sırada yer aldı.

EN ÇOK İSTİHDAM YAPILACAK İLLER?
Toplamda 365 bini aşkın istihdam taahhüt edilen 23 il arasında Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Mardin ve Erzurum 20 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak iller olarak dikkat çekiyor.

EN AZ İSTİHDAM ÇEKEN İLLER

Liste incelendiğinde bin kişinin altında istihdam çeken tek il 911 kişiyle Tunceli görünüyor.

En az istihdam çeken diğer iller ise bin 591 kişiyle Ardahan, 3 bin 985 kişiyle Iğdır, 4 bin 55 kişiyle Kars ve 4 bin 417 kişiyle Ağrı oldu.

DESTEK VERİLECEK

Az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatı artırmak yoluyla bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına Cazibe Merkezleri Programı kapsamında destek verildi.

HANGİ DESTEKLER SAĞLANACAK ?

Buna göre; yeni yatırım projeleri için veya yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için yatırım ve işletme dönemine ilişkin olarak aşağıdaki destekler sağlanacak;



– Danışmanlık Hizmeti Desteği,
– Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi Desteği,
– Anahtar Teslim Fabrika Binası Yapım Desteği,
– Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği,
– Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği,
– Üretim Tesislerini Taşıma Desteği.


Ayrıca, atıl vaziyetteki kamu binalarının çağrı merkezi ve veri merkezi olarak kullanımı için tahsisi, çağrı merkezi ve veri merkezi binası yapım desteği ve çağrı merkezlerinde ve veri merkezlerinde ihtiyaç duyulan telekomünikasyon altyapısına da aşağıdaki kapsamda destek sağlanacaktır:
– Çağrı ve Veri Merkezleri Yatırım Desteği,
– Veri Merkezleri için Enerji Desteği.


ELAZIĞ İSTEDİĞİ RAKAMA ULAŞAMADI

Cazibeli İller Programında en fazla yatırım alan iller sıralamasında 4'üncü sırada olan Elazığ, istediği rakama ulaşamadı. Yatırım miktarının büyüklüğü bakımından Elazığ, 7,3 milyar lirayla dördüncü oldu. 23 il arasında 20 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak iller sıralamasında kendine yer buldu.











Bakmadan Geçme