ELAZIĞ, YÜZDE 72'Yİ COŞKUYLA KUTLADI

405 bin 354 seçmene sahip olan Elazığ'da 342 bin 529 kişi sandık başına gitti

TAKİP ET
405 bin 354 seçmene sahip olan Elazığ'da 342 bin 529 kişi sandık başına gitti. Geçerli sayılan 335 bin 394 oydan 240 bin 774 evet, 94 bin 620 de hayır çıkarken Elazığ yüzde 72 oranında ‘Evet' demiş oldu.

Halk oylamasından ‘Evet' çıkması üzerine ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da vatandaşlar kutlama yapmak için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran 7'den 70'e yüzlerce Elazığlı meşaleler yakıp, Türk bayraklarını sdigerayarak büyük bir coşkuyla sonucu kutladı. Yoldan geçen araçların sürücüleri de bu büyük coşkuya korna çalarak katkı sağladı.

İlerleyen saatlerde meydanda kurulan platforma gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AK Parti Elazığ milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Metin Bulut, Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatı ile Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu kalabalığı selamladı.



HAİNLER KAYBETMİŞTİR



Elazığlılara seslenen AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, kazanılan zaferin Elazığ'ın ve tüm Türkiye'nin zaferi olduğunu söyledi. Gürgöze, “Bugün güven ve istikrar kazanmıştır. Birliğimiz, huzurumuz, gelecek nesillerimiz kazanmıştır. Darbeciler, darbe sevenler, bu ülkenin bütün hainleri, milletimize kibirle bakanlar kaybetmiştir ” dedi.

Kendilerine destek veren bütün Elazığlılara teşekkür eden Ramazan Gürgöze, “Yüce Rabbimize böyle büyük bir zafer yaşattığı için hamd ediyorum. Elazığ bugün elde etmiş olduğu yüzde 72'lik oranla Türkiye genelinde 11. il olmuştur. Elazığ'da yaşayan her bir kardeşimizle gurur duyuyor, iftihar ediyorum. Bu zafer bizim değil, bu zafer sizlerin, bu zafer Elazığ'ın zaferidir. Bugün bir kez daha Elazığ kazanmıştır, Türkiye, milletimiz kazanmıştır. Bugün zafer günüdür. Ama bizler milletimize karşı daha mütevazı olacağız. Hz. Mevlana'nın dediği gibi ‘Şefkat ve merhamette güneş gibi tenezzüh ve alçak gönüllülükte toprak gibi olacağız' dedi.



ŞER ODAKLARINA BÜYÜK BİR DERS VERDİNİZ



16 Nisan tarihinin Türk demokrasi tarihi için bir milat olduğunu vurgulayan Gürgöze, “Sizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güç ve kuvvet verdiniz. Merhum Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın rüyasını gerçek kıldınız. Statükonun tarihin çöplüğünde yer almasını sağladınız. Sizler terör örgütlerine ve şer odaklarına büyük bir ders verdiniz. Tüm dünyaya şunu haykırdınız, ‘Bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz.' Bugün güven ve istikrar kazanmıştır. Birliğimiz, huzurumuz, gelecek nesillerimiz kazanmıştır. 100 yılı aşkın süredir bu milleti hor gören, bu milleti aşağılayan zihniyet, darbeciler, darbe sevenler, bu ülkenin bütün hainleri, milletimize kibirle bakanlar kaybetmiştir” diye ifade etti.



BU ZAFERİ BİRLİKTE KAZANDIK



Referandum sürecinde milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, il teşkilatıyla tek yürek olarak çalıştıklarını dile getiren Gürgöze sözlerini şöyle sürdürdü: “Referandum sürecinde özveriyle çalışan, vatandaşlarımıza ulaşmak için hep birlikte gayret gösteren il teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe ve belde teşkilatlarımız, mahdigere başkanlarımızla omuz omuza çalışarak bu zaferi birlikte kazandık. İl genel meclisi, belediye meclisi üyelerimiz, muhtarlarımız, STK'larımızla kazandık. Ayrıca bu seçimimizin güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Elazığ valimize, emniyet teşkilatı çalışanlarımıza, sandık görevlilerine teşekkür ediyorum.”



HALAYLAR ÇEKİLDİ



Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze'nin konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın balkon konuşmasını meydanda kurulan dev ekranda takip eden Elazığlılar, geç saatlere kadar halaylar çekerek kutlamalara devam etti.

Bakmadan Geçme