ELAZIĞ ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün şehit olan özel harekât polislerinden Elazığlı Resul Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde

TAKİP ET
Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün şehit olan özel harekt polislerinden Elazığlı Resul Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. 

Düzenlenen törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ Milletvekilleri, çok sayıda emniyet ile askeri personel, şehidin babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri ve yakınları katıldı.

'TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK'
 

Şehit Kayaoğlu için saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 'Hain bir saldırı neticesinde vatanımızın bir evladını daha şehit verdik. Acımız derin öfkemiz büyüktür. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Vatanın birlik bütünlüğünü kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturacak eylemler bizleri asla yıldırmayacaktır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' dedi.

'ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMAYACAK'
 

İçi acıdığını ve acıya kelime bulmakta çaresiz olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu ise, şehitliğin hakka yürümenin en güzel yolu olduğunu söyledi.

Vali Zorluoğlu, 'Resul Kayaoğlu ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu milletin, memleketin şanını, şerefini, onurunu, namusunu ayakta tutabilmek büyük fedakrlıklar yapılarak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki biz millet olarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama yine bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki onların kanları yerde kalmayacak, bu saldırıları yapan insan müsveddeleri en ağır şekilde cezalandıracaklardır' diye konuştu.
 

''ŞEHİDİN KARDEŞLERİ CENAZE NAMAZINDA ÖZEL HAREKET KIYAFETLERİ GİYDİ''

29 yaşındaki Resul Kayaoğlu'nun naaşı Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından Sürsürü Mahdigeresi'nde bulunan Mevlana Camii'ne getirildi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ Milletvekilleri, çok sayıda emniyet ile askeri personel, şehidin babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri ve yakınları katıldı. Şehidin kardeşleri, cenaze namazında ağabeylerine ait özel harekt kıyafetlerini giyerek, Türk bayrağına sarılı naaşı öptü.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında şehidin naaşı, cenaze aracına götürülürken, kalabalık tekbir getirerek 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganı attı. Daha sonra cenaze aracıyla baba evinin bulunduğu Kovancılar ilçesine bağlı Aşağıköse köyüne götürülen şehidin naaşı dualar eşliğinde 10 yıl önce ölen annesi Pamuk Kayaoğlu'nun yanında toprağa verildi.

Bakmadan Geçme