ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ SINIFTA KALDI

Genel seçimler yaklaşırken Hakimiyet gazetesi olarak Elazığlı vatandaşların siyasi nabzını tuttuk

TAKİP ET
Genel seçimler yaklaşırken Hakimiyet gazetesi olarak Elazığlı vatandaşların siyasi nabzını tuttuk. Seçmenlerin milletvekillerine karşı tutumlarını belirttiği yanıtlar, milletvekillerinin vatandaş nezdinde veklet görevini yürütemediğini gösteriyor.  Vatandaş partilerden, kendilerini hakkaniyetle temsil edecek ve Elazığ'ın sorunlarını duyurup çözüm getirebilecek adaylar belirlemelerini istiyor.

Mevcut milletvekillerinden kısmen memnun olduğunu bildiren Aydın Yılmaz(59) isimli vatandaş, ' tamamıyla memnun değiliz. Elazığ'ın çok eksiği var. Mesela Bingöl'ün neredeyse her dönem Mecliste en az bir bakanı bulunuyor. Diğer illerin milletvekilleri şehrinin sorunlarını sürekli dile getiriyor. Bizim Elazığ olarak kayda değer bir atılımımız yok. AKP'li olduğum halde milletvekillerimizin çalışmalarından tam anlamıyla memnun değilim. Eksik yanlar çok. Önümüzdeki seçimlerde adayların doğru belirlenmesini istiyorum. Elazığ'a hizmet edecek, Elazığ'ın hakkını savunacak, gecesini gündüzüne katıp bu şehir için çalışacak vekilleri aday olarak görmek istiyoruz' dedi.

Lise öğrencisi olduğunu söyleyen İbrahim Sefer Arlı(18) isimli vatandaş ise, ' Milletvekillerinden memnun değiliz. Eğitime katkı sunulmuyor. Geçen yıl okul servisleri ücretsizdi. Ama şimdi bu servisler kaldırıldı. Maddi durumumuz iyi olmadığı için çok uzak mesafelerden yürüyerek okulumuza gitmeye çalışıyoruz. Milletvekillerimiz bu konulara duyarsız kalıyor. Yeni seçilecek vekillerimizden öğrenci sorunlarına karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Milletvekillerinden memnun olmadığını söyleyen emekli maden işçisi  Fethi Ahmet Gündoğdu(77) isimli vatandaş, ' yıllarca toprak altında çalıştım. Ölüm tehlikeleri atlattım. Ama şu anda asgari ücretten biraz daha fazla maaş alıyorum. Yılların karşılığı bu mudur? Elazığ halkı sahipsiz. Vekiller halka değil ailelerine, çevrelerine vekillik ediyor. Elazığ'a vekil olacak adam halka vekil olmalı, halk için çalışmalı, önceliği kendi ve ailesi değil halk olmalı. Şu an vekillerden hiç memnun değiliz. Seçim dönemlerinde görünüp kayboldular. Partilerden istediğimiz Elazığ halkı için hizmet edecek, ailesini ve kendini düşünmeyen adaylar çıkarmalarıdır. Zengini, parası olanı değil, hizmet edecek olanı karşımıza sunsunlar. Biz de vicdan rahatlığıyla oyumuzu verelim' ifadelerini kullandı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kaldığını ve KPSS sınavına hazırlandığını vurgulayan Harun Aydın(23) isimli vatandaş ise, ' Üniversite mezunu olduğum halde iş bulamıyorum. Atanmak çok zor. Vekillerden çok fazla memnun değiliz. Halkın sorunlarını dinleyen, halkla sahip çıkan, işsizliğe çare bulan kişiler vekil olmalı. Oyumu verirken adayların şahsiyetlerini iyi araştıracağım. En iyi hizmet verebilecek adaya oy vereceğim. Partilerden aday seçiminde adil olmalarını ve kişisel rantları bertaraf etmelerini istiyorum' dedi. 

Bakmadan Geçme