ELAZIĞ'A TARIM DESTEĞİ

DAP İdaresi Başkanlığı'nın 2016 yılı yatırım programında yer alan ve bu kapsamda desteklenecek olan Tarım ve Kırsal Kalkınma projeleri belli oldu

TAKİP ET
DAP İdaresi Başkanlığı'nın 2016 yılı yatırım programında yer alan ve bu kapsamda desteklenecek olan Tarım ve Kırsal Kalkınma projeleri belli oldu. Tarımsal alanda çeşitli başlıklardan oluşan projelere bu yıl toplam 55 milyon 399 bin lira destek sağlanacak.
 

''ELAZIĞ DAP ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZLERİNE FİNANSAL DESTEK''

Tarımda, desteklenecek projeler Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından onaylandı. Buna göre,bu yıl 65 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projesi, 36 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti, 11 adet Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarlarının yapımı, 9 bin adet sac ve beton sıvatların yapımı, Bölge illerine dağıtılmak üzere 84 adet kırkım makinası ve 14 adet jeneratör dağıtımı ve geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan (Elazığ, Erzurum ve Van) DAP Çiftçi Eğitim Merkezleri'nde gerçekleştirilecek olan eğitim programlarına finansal destek sağlamak gibi başlıklardan oluştu.

''SULAMA PROJELERİNE 32 MİLYON LİRA''

2013 yılından bu yana, tarımsal üretimi artırmak, tarım ve hayvancılık yönünden bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla, ağırlıklı olarak, tarım ve kırsal kalkınma projelerine destek veriliyor.Söz konusu projeler içinde, 32 milyon lira ile en fazla ödeneğin bu yıl da tarımsal sulama projelerine aktarıldı.2013-2015 yılları arasında 451 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projesi  desteklendi.

''YATIRIM ÖDENEĞİ 103 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ''
 

DAP İdaresi'nin 2016 Yılı Yatırım Programında yer alan, Sınır İlçeleri Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı (SESKAP), Bölge illerinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi,Güneş ve Gübreden Enerji Üretme, Kültür ve Kültürel Envanter Oluşturma, Kent ve Semt Kütüphaneleri Kurma, Girişimcilik ve İhtiyaç Analizi kapsamındaki projelerle birlikte bu yıl toplam 103 milyon liranın projelere aktarıldı.
 

''İHTİYAÇLARA GÖRE YENİ PROJELER ŞEKİLLENECEK''

Önceki yıllarda desteklenen projelerin başarıyla uygulanması ile birlikte  yıl içinde yapılacak olan araştırma ve analiz çalışmaları ile  bölgedeki paydaşların görüş ve önerileri alınarak bölgenin ihtiyaçları çerçevesinde yeni projeler  şekillenecek.

 

''TARIMIN İSTİHDAMDA PAYI YÜZDE 45''

Bölgede istihdamın sektörel dağılımında tarım  payı  yüzde 45 civarında. Fakat, tarımdaki nüfusun gelir düzeyi ve katma değer üretimi Türkiye ortalamasının altında. Bölgede tarım sektöründeki hayvancılığın payı oldukça yüksek olmasına karşın hayvan varlığının, üretim değerine oranı düşük.

''ELAZIĞ'DA ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİ KURULDU''

Geçtiğimiz aylarda Çiftçilerin mesleki becerilerinin artırılması amacıyla Tarımsal Eğitim Yayım Projesinin hayata geçirilmesinin fiziki altyapısıyla bölgede üç adet Fırat, Yüzüncü Yıl ve Atatürk Üniversitesi'nde Çiftçi Eğitim merkezleri kurulmuştu.

''5 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ''

1 Milyon 761 Bin TL bütçe ile tamamlanan ve Elazığ-Malatya karayolu üzerinde bulunan Kesikköprü arazisinde 5 Bin Metrekare alan üzerine inşa edilen ''Çiftçi Eğitim Merkezi'' 150 başlık sağmal inek ahırı, modern ahırlar, yem depoları, silaj çukurları, hayvan revirleri ve eğitim merkezi içinde 30 kişi kapasiteli misafirhanesi ile hizmete başladı.

Bakmadan Geçme