ELAZIĞ'A HİZMET YAĞIYOR

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ ELAZIĞ'A ÇIKARTMASI

  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof

TAKİP ET
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ ELAZIĞ'A ÇIKARTMASI

  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve birçok üst düzey bakanlık bürokratlarının katılımları ile gerçekleştirilen 'Çevre Çalıştayı' ile bakanlığın şehrimizdeki yatırım ve projeleri masaya yatırıldı. Yapılan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile birlikte Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Meknsal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, İlbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çolak ve bakanlık bürokratları katıldı.

 

ÇALIŞTAYA KÜLTÜR-PARK EV SAHİPLİĞİ YAPTI

  Geçtiğimiz aylarda tamamlanarak halkın hizmetine açılan ve şehrimizin yeni yaşam merkezi konumunda olan Kültür Park'ta bulunan çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

 

BAŞKAN YANILMAZ:

'BİRÇOK PROJEMİZİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ DESTEĞİ İLE HAYATA GEÇİRİYORUZ'

  Göreve geldiği günden itibaren şehrin kangren haline gelmiş birçok projelerini  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi'nden giden her projenin kısa süre içerisinde görüşülerek karara bağlandığı ve şehre yansıdığını belirtti.

ŞORŞOR DERESİ SORUNU TARİH OLUYOR

  Elazığ Belediyesi olarak üzerinde titizlikle durdukları çevre projesi olan Şorşor Deresi ıslah projesinin yine Bakanlığın destek ve katkılarıyla çözüme kavuşma noktasına geldiğini belirten Başkan Yanılmaz,  bununla birlikte Elazığ merkezde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, çevre düzeni planı, altyapı faaliyetleri gibi birçok projede de Bakanlığın desteğini gördüklerini belirtti.

BAKAN GÜLLÜCE İLE BAŞKAN YANILMAZ'IN DOSTLUĞU HİZMETE YANSIYOR

  Bilindiği gibi geçmişte Tuzla Belediye başkanı olan, ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin birçok kademesinde üst düzey yönetici olan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Başkan Yanılmaz'ın eskiye dayalı dostlukları bulunuyor. Elazığ Belediyesi'nden gönderilen projelerin kabul edilerek hayata geçirilmesinde şüphesiz bu dostluğun etkisi büyük.

 

BULUT:'AMACIMIZ DAHA YAŞANABİLİR BİR ELAZIĞ'

  Toplantıya katılarak görüşlerini paylaşan Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise yapılan bu toplantılar ile bugüne kadar şehrimizde gerçekleştirilen ve bugünden sonra gerçekleştirilecek çalışmaların masaya yatırılacağını belirtti. Bu toplantılarda bir amacın da daha yaşanabilir şehirlerin oluşturulması olduğunu ifade etti.

VALİ ZORLUOĞLU:

'BAKANLIK ELAZIĞ'A BÜYÜK PROJELER UYGULAYACAK'

  Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imknları ile Elazığ'a çok büyük projeler gerçekleştirileceğine inandığını kaydetti. Vali Zorluoğlu, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşımızın hayatına dokunan çok sayıda projeyi gerçekleştirmektedir. Bakanlığımız bu projelerin çoğunu da yerel yönetimlerle işbirliği halinde hayata geçirmektedir. Bizlerde bu projelerden Elazığ olarak en iyi şekilde istifade edebilmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destek ve katkıları ile İl Özel İdaresi'nin gerçekleştireceği köylerden çöp toplanması projesini yakında başlatacağız. Bu proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından konteynerler ve kamyonlar gönderildi. Bu proje için İl Özel İdaresinden de kaynak ayırarak ilk etapta projeyi merkez köylerde, daha sonra da bütün ilçelerde başlatacağız. Bu proje, Elazığ için çok önemli bir projedir. Hedef en kısa zamanda il genelindeki bütün köylere ulaşarak çöpleri alıp çöp toplama merkezlerine ulaştırmaktır. Yine İlbank kaynakları ile köylerin altyapısı için yapılacakları da bu toplantıda planlayarak en kısa zamanda müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile Sayın Müsteşarımıza ve bakanlık heyetine bir kez daha katılımları için teşekkür ediyorum' dedi.

MÜSTEŞAR ÖZTÜRK:'BAKANLIK İMKNLARI İLE ELAZIĞ'A DAHA ÇOK HİZMET EDECEĞİZ'

 

  Toplantıda bir değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de yapılan toplantıda bakanlık imknları ile Elazığ'a daha fazla nelerin yapılabileceğinin değerlendirildiğini kaydetti. Elazığ Çevre Düzeni Planı'nın son şeklini toplantıda değerlendirdikten sonra vereceklerini söyleyen Öztürk, Türkiye'de bir ilk olan Kent Bilgi Sistemi'nin Elazığ'da hayata geçirildiğini kaydetti. Öztürk, İlbank imknları ile Özel İdare üzerinden köylere yapılacak altyapı çalışmalarının planlamasının da yine bu toplantıda ele alınacağını vurguladı.

Bakmadan Geçme