ELAHED Başkanı Gönül: Bembeyaz önlüklerimizi çocuk kanına buladılar

ELAHED Başkanı Murat Gönül, yenidoğan skandalına bulaşan meslektaşlarının diplomalarının yırtılıp haklarının feshedilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm Türkiye İstanbul'da ortaya çıkan bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip haksız kazanç elde eden ve kötü koşullar ve ihmaller sonucu en az 12 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan çete ile ilgili ve aile hekimlerinin çözüm beklediği sorunları hakkında Elazığ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Gönül gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Gönül “Öncelikle ELAHED olarak bu olayı kınıyor ve lanetliyoruz ve ucu nereye kadar giderse gitsin sorumlularının hak ettiği cezalarını almalarını diplomalarının yakılıp feshedilmesini istiyoruz. Bu Türkiye'nin en kanlı örgütlü cinayet olayıdır. Dünyada en korkuncu adrenokrom skandalı olarak geçen gençlik iksiri iddiasıyla çocukların kaçırılıp kanının içilmesi olayıdır. Ülkemizde ise bu olaydır. Bir doktorun organize ettiği ve yoğun bakımda çalışan doktor, hemşire ve 112'de çalışan personellerin olduğu örgüt bizim bembeyaz olan önlüğümüzü kötü emelleri sonrası çocuk kanlarına buladılar. Üç beş kuruş için devleti dolandırarak minik bedenlerin ölümüne sebep olmaya değer miydi? Bu korkunç bir olay skandal sonrası bence bir ilmek yakalandı. Buradan başka bilmediğimiz yeni örgütlere gidilebilir” dedi.

YENİDOĞAN ÇETESİ İDEOLOJİK OLARAK ARAŞTIRILMALI

Gönül “Hendek olaylarında Diyarbakır'da yaralı olarak hastaneye sevk edilen güvenlik mensuplarına yönelik kasten yanlış tedavi ve tedavileri geciktirilerek şehit olmuşlardı. Kırsalda terör örgütünün yapamadığını aynı inanışa sahip kişilerin hastanede tamamlıyordu. Bu perspektif de olayların üstüne gidilmesi gerekiyor. Acaba terör ruhuyla ülkenin geleceğine zarar vermek ülkenin nesline çoluk çocuğuna acımadan yani Yahudi mantığıyla İsrail'in Gazze'de bebekleri katletmesi, Firavun'un Hz. Musa ortaya çıkmasın diye bütün bebekleri katletmesi gibi acaba bu örgüte mensup insanların böyle bir düşüncesi var mıdır? Bu örgüt ideolojik olarak nereden besleniyor onların irdelenmesi gerekiyor. Bunlar geleceğe ışık tutar. Oluşabilecek yeni çetelerin önünü keser” diye kaydetti.

ÖZEL HASTANELERE SEVK ZİNCİRLERİ ARAŞTIRILMALI

Gönül “Türkiye genelinde özel hastanelere sevk zincirleri araştırılmalıdır. Örneğin; çevre illerden ilimize yoğun bakıma sevk edilen bebeklerden yaşlı hastalar en çok nereye gidiyor bakılması gerekiyor. Aynı yerde yığılma varsa sevklerde bulunan 112 ekibindeki çalışanlar aynı mı? Bütün illerde bu düşüncelerle kılı kırk yararak geçmişe yönelik incelenmesi gerekiyor” diye aktardı.

ŞEYTAN TATİLDE!

Gönül “Şeytan tatilde çıktı. Şeytan muhtemelen tüm ömrünün en yorulmadığı zamanı yaşıyor. Toplumun farklı kesimleri inanış, cinsiyet, mezhep vb. bu kadar farklı bir toplumun ortak olduğu bir ittifak var. Paydaş olduğumuz nokta insanın insanlığın bozulduğudur. İnsan bittikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bunun örneklerini görüyoruz işte ihale çeteleri, yenidoğan çetesi bunu çoğaltabiliriz. Daha ne duyabiliriz derken maalesef farklı bir şey duyup yine şaşırıyoruz” diye konuştu.

19 EKİM'DE ANKARA MİTİNGİMİZDE BİR İLKİ YAŞATTIK

Gönül “Çalışma şartlarımızı, özlük haklarımızı ilgilendiren bir miting yaptık. 7 bin 500 aile hekimi Ankara'da haklarımızı savunmak için toplandık. Yönetmeliğin geri çekilmesi için federasyon yetkililerimiz sağlık bakanıyla görüşme yaptılar ama maalesef geri adım atılmadı. Biz bu despot, zulüm yönetmeliğini kabul etmiyoruz. Etmediğimiz içinde Ankara'da toplandık. Yine geri adım atmazlarsa bu defa 10- 15 bin kişiyle Ankara'da olacağız. Neden bu yönetmeliğe itiraz ediyoruz? Bir hakimin dosya sayısı az diye, öğretmenin öğrencisi gelmiyor diye ya da ya da bir imamın cemaati yok diye maaşında kesilme oluyor mu? Olmuyor. Baktığımız hasta sayımızda son 6 ayda düşüş varsa maaşımızdan kesinti yapılacak. Ben artık işimi gücümü bırakayım hasta mı arayayım? Bir diğer konu hasta memnuniyeti derecelendirmesi nedir bu bizden artık kurumsal bir firmadan aldığımız hizmetten sonra müşteri memnuniyeti adı altında memnun kalıp kalınmadığı yönünde puan verilmesi gibi hastalarımızda bize puan verecek. Tedavi ettiğimiz her hastaya artık bize yüksek puan verin mi diyelim! Beni değerlendirecek hasta doktor değil, sağlıkçı değil hangi bilgilerle benim doktorluğumu puanlayacak? Madem öyle il müdürlerinin, bakanları biz değerlendirelim onların maaşları da bizim verdiğimiz puanlarla belirlensin” ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 1
Murat GÖNÜL 22 Ekim 2024 14:37

Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederiz.

Bakmadan Geçme