Eksik ve Buruk Bayram  

24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde yaşanan 6.8 şiddetinden depremin ardından 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce konut ağır hasarlı olduğu için boşaltılmıştı.

TAKİP ET

Elazığ depreminin ardından uzun süre çadırlarda kalan hemşerilerimiz, birinci yıldan sonra TOKİ tarafından kalıcı konutlarına kavuşmuş ve güvenli binalarında oturmaya başlamışlardı.

50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, on binlerce binanın yıkılmasıyla zor günler yaşayan depremzedeler, deprem sonrası ilk bayramlarını buruk yaşıyorlar.

Birçoğu kendi şehrini terk eden, tüm mal varlığını ve zenginliğini kaybeden depremzedeler, başta Elazığ olmak üzere birçok şehre göç ederek yaşam mücadelesi veriyorlar.
Depremin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesine yardım ulaştıran Elazığ halkı, daha sonra depremzedelere kucak açarak onlara barınma konusunda destek sağladılar.
Elazığ Valiliği ise kamu misafirhaneleri, Harput Eğitim Merkezi ile KYK yurtlarını depremzedelere açarak barınma sorununu önemli oranda çözdü.

BU BAYRAMDA EKSİKLER

Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız, bu bayramı eksik ve buruk kutluyorlar. Bayramın neşesi onlar için hüzne, mateme ve acıya büründü bile.
Geçmiş bayram kahvaltısında sofrada bulunan bir yakınını bu bayramda yanında göremeyecek aile fertleri için bu ilk bayram zor ve hüzünlü geçecek. Bayram vesilesiyle acılar yeniden canlanacak ve özellikle yetim ve öksüz kalan çocukların bayramı gözyaşları ile karşılayacaklar.

YALNIZ DEĞİLLER

6 Şubat depremi sonrası ilk idrak edilecek bayram olması dolayısıyla onların bu acı ve hüzünlerini azaltmak amacıyla depremzedelerin kaldıkları tesislerde, evlerde ve köylerde ziyaret edilerek acılarını azaltmak ve onlara yalnız olmadıklarını göstermek başta yöneticiler, siyasiler olmak üzere herkese düşen önemli bir görev.
Hakimiyet Medya grubu olarak, 24 Ocak 2020 Elazığ, 6 şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Depremde yakınlarını kaybedenlere sabır diliyoruz. Bu burukluklar içesinde dahi bayram yaşamaya çalışan depremzedelerin bayramını tebrik ediyoruz.

Bakmadan Geçme