Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Bir İlk !

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bir ilk daha yaşandı

TAKİP ET
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bir ilk daha yaşandı. 25 yaşındaki erkek hastaya ilk defa uygulanan bir yöntemle eş zamanlı kolon ve karaciğer rezeksiyonu yapıldı.

Oldukça başarılı geçen bir ameliyattan sonra hastanın sağlığına kavuştuğunu söyleyen Doç. Dr. Abdullah BÖYÜK “ Hastamızın bağırsağında tümör vardı. Aynı zamanda tümör karaciğere sıçramıştı. Bunlar tabi hastayı ameliyat etmek için ciddi bir hazırlık safhası gerektiriyor. Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Sonra eş zamanlı olarak kalın bağırsaktaki tümörü içine alacak şekilde kalın bağırsağın tümünü aldık, karaciğerdeki tümörü içine alacak şekilde Ahmet Beyle birlikte karaciğer rezeksiyonu yaptık” dedi.

Hastanın Diyarbakır'dan hastası olduğunu özellikle Elazığ'a gelip tedavi olmak istediğini ifade eden BÖYÜK “ Elimizden geleni Allah'ın izniyle yapmaya çalıştık. Hastamızın ameliyatında herhangi bir problem yaşanmadı, şuan gayet sağlıklı hastamızın taburculuğunu planlıyoruz.

Doç. Dr. Abdullah BÖYÜK, hastane yönetimi ve kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğinden gerekli destekleri aldıkları ve hastanenin alt yapısını bu tür büyük ameliyatlar yapmak için uygun hale getirdiklerini, yakın zamanda halk arasında kapalı ameliyat olarak tabir edilen laparoskopik bağırsak ameliyatlarını yapacaklarını da sözlerine ekledi.

9 ay kadar İstanbul'da karaciğer nakli yapan bir merkezde karaciğer ile ilgili bir eğitim aldığını dile getiren Op. Dr. Ahmet BOZDAĞ “Burada ilk defa Abdullah hocamla beraber ilk defa eş zamanlı kolon ve karaciğer rezeksiyonu yaptık. Bu konuda bize destek olan eğitime gitmemizde, hastanemizin şartlarını düzeltmemizi sağlayan hastane yönetimi ve genel sekreterliğimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşdigerah daha güzel daha başarılı ameliyatlarla yine karşınıza çıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Doç. Dr. Abdullah BÖYÜK'ün Diyarbakır'da hastası olduğunu hocanın tayininin Elazığ'a tayini çıkınca tedavi olmaya Elazığ'a geldiğini söyleyen Veysi GÜNEŞ “Ben kendisinden çok memnun olduğum için buraya geldim. Yaptığı ameliyattan dolayı çok memnunum. Kendisine ve ekibine beni tekrar eski sağlığıma kavuşturdukları için çok teşekkür ediyorum” diye aktardı.

Bakmadan Geçme