Eğitim-Bir-Sen 25. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı !

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Elazığ 1 ve 2 No'lu şubeleri yönetim kurulu üyeleri Elazığ Öğretmenevi toplantı salonunda 'Vefa Buluşmasında' bir ara

TAKİP ET
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Elazığ 1 ve 2 No'lu şubeleri yönetim kurulu üyeleri Elazığ Öğretmenevi toplantı salonunda “Vefa Buluşmasında” bir araya gelerek sendikalarının kuruluşunun 25. yılını kutladı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi bütün mensuplarıyla cefakar olduklarını her zaman gösterdiğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Haluk ARAS “ En zor dönemlerde, göz altılarda ülkesinin yanında yer alarak ülkesine ve milletine olan vefasını göstermiştir. Vefa insanları tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen bu vefasını sadece ülke sınırları içerisinde yapmamış Filistin'de, Arakan'da, Somali'de, Suriye'de aş evleri kurmuş kazanlar kaynatmış ve yaralar sarmıştır. Ümmet bilinciyle tüm İslam coğrafyasında olması gereken yerde olmuştur” dedi.

Teşkilatlarının emeğin gücünü kullananların, darbeciler adına sendikacılık yapanların kirli ellere figüranlık yapanları deşifre ettiğini dile getiren ARAS “ Sendikacılığı dar kalıplardan çıkartıp millet adına sendikacılık yapma onurunu ve hazzını yaşatmıştır. Kurucu genel başkanımız Kudüs şairi Mehmet Akif İNAN başta olmak üzere sendikamız ve Memur-Sen konfederasyonumuza emeği geçen herkesi şükranla yad ediyoruz” diye kaydetti.

14 Şubat 1992 yılında sendikalarının kurulduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ “ Çağı kurtarmanın bir eylemidir, Çağ dışı görünen ilgimiz bizim diyerek ve gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmak üzere yola çıkan Mehmet Akif İNAN ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen; hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bırakmıştır”diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen'in ilk yıllarını sendikayı yaşatma konusunda karşılaşılan eknpmik yoksunluklar, yasal bir zeminin bulunmamasından kaynaklanan örgütlenme güçlükleri ve geçmişteki sendikal örgütlenmelerin getirdiği kirliliğin oluşturduğu psikolojik bariyerlerle mücadeleyle geçirdiğinin altını çizen BAHŞİ “ Sendikamız henüz emekleme safhasını henüz atlatmış olduğu bir zamanda da millete ve değerlerine yönelik en büyük saldırılardan biri olan 28 Şubat süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Millete karşı yapılan bu darbe milletin bağrından çıkan ve milletin yanında saf tutan Eğitim-Bir-Sen'i derinden etkilemiştir” diye söyledi.

Türkiye'nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen'in teri, payı ve imzası olduğunu kaydeden BAHŞİ “ Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgahladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi millete karşı yapılan her türlü gayri meşru ve hain girişimde “Hakimiyet Milletindir” diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir” diye aktardı.

Milletle, ümmetle bütünleşme mücadelesini sürdüren Eğitim-Bir-Sen'in Balkanlar'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya kültür coğrafyasında emeğin ve inancın güç birliği oluşturmak amacıyla çaba harcadığını uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzalayarak onlarla tecrübelerini paylaştığını ve paylaşmaya devam ettiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ “ Vefaya önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak 25. yaşımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN, kurucu üyelerimizden Şükrü GÖKDEMİR, ve genel yönetim kurulu üyelerimizden Erol BATTAL başta olmak üzere, ahirete intihal eden öncülerimizi rahmetle anıyor; bayrağı Mehmet Akif İNAN'dan devralarak bizlere ulaştıran genel başkanlarımız Niyazi YAVUZ ve Ahmet GÜNDOĞDU'ya, sendikamızın her kademesinde görev yapmış bütün başkan, temsilci ve üyelerimize, emek, ömür, ve gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diye ifade etti.

Program sonunda Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ tarafından Eğitim-Bir-Sen Elazığ şubesi kurucu üyelerinden ve eski şube başkanlarından Tahir CEVHER ve Yasin KARAKAYA'ya sendikaya vermiş oldukları hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

Bakmadan Geçme