DURMAK YOK HİZMETE DEVAM

Tamer ÖREN - Yazıkonak Belediye Başkanı AYDIN AYAZ, göreve geldiğinde belediyenin içler acısı bir halde olduğunu söyleyerek ' Göreve geldiğimde belediyemiz bir &cce

TAKİP ET
Tamer ÖREN - Yazıkonak Belediye Başkanı AYDIN AYAZ, göreve geldiğinde belediyenin içler acısı bir halde olduğunu söyleyerek “ Göreve geldiğimde belediyemiz bir çok şahıs ve şirketlere borçları nedeniyle icralık olmuştu. Şuan ise belediyemizi; bütün borçlarını ödemenin yanı sıra kendi parke fabrikamızı kurarak üretim yapacağımız bir hale getirdik” dedi.

Göreve geldiği 11 aylık süreyi değerlendiren Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın AYAZ, yaptığımız özel röportajda gazetemiz Hakimiyet'e önemli açıklamalarda bulundu.

Nasıl Bir Belediye Devraldınız, Şuanda Belediyenin Ekonomik Durumu Nasıl Kısaca Anlatır Mısınız ?

Partimiz ve meclis arkadaşlarımız beni bu göreve layık görüp görevi devir aldığımda Yazıkonak Belediyesi batak bir haldeydi. Her göreve gelen başkan benim borcum değil niye ödeyeyim diyerek ana paralarının 2-3 katı faiz binmiş onlarca alacaklı ile karşı karşıya kaldık. İlk iş olarak 52 tane icralık olduğumuz şahıs ya da şirketlerle masaya oturarak belediyemiz lehinde olacak şekilde borçlarımızı yapılandırdık. 11 ay gibi kısa sürede 1998 yılından beri süre gelen bütün borçlarını ödeyerek şuan Yazıkonak Belediyesi'ni borçsuz bir hale getirdik. Kepçe operatörü beni arıyor “başkanım daha önce borcumuz var diye kepçemiz tamir edilmiyor” 2 bin liralık borcu bile ödememişler. Neymiş borç benim zamanımda yapılmamış. Böyle bir saçmalık olabilir mi ? Yazıkonak Belediyesi'yle hiç kimse iş yapmak istemiyordu biz belediyemizi o halden kurtardık artık şirketler, esnaflar kendileri bize teklif gönderir oldu. “Başkanım bizde varız, bu işleri yapıyoruz” diye esnaf üzerinde belediyemizin bu kadar olumlu bir hava vermesini sağlamak bizler için gurur verici bir şey.

Görevdeyken Araç Filonuza Kattığınız Hibe Yoluyla Ya da Satın Aldığınız Araçlar Var Mı?

Göreve geldiğimizde araç parkında bulunan birçok aracımız hurdaya çıkmıştı ve kullanılmadığı halde biriken zorunlu trafik sigortaları belediyemizi maddi olarak zarara uğratıyordu. Öncelikle kullanılmayacak durumda olanları hurdaya ayırdık çalışır vaziyette olanları tamir ettirerek yeniden hizmete soktuk. Ulaşım hizmetlerinde ciddi sorunlarımız vardı. 2 adet satın aldığımız Yolcu otobüsü ile bu sorunu çözdük. 1 adet 2016 model Harfiyat kamyonu, 1 adet kazıcı yükleyici, 1 adet zabıta aracı satın aldık. Bunların yanı sıra bir aksilik olmazsa 15 gün içerisinde araç filomuza bir cenaze aracı katacağız. Bunların yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 adet süpürme aracı ve Elazığ Valiliğimizden bir adet kamyon hibe yoluyla araçlarımız arasına dahil ettik .

Park ve Bahçeler Alanında Ne Gibi Çalışmalar Yaptınız ?

Öncelikle Sanayi mahdigeremizde Veysel Karani parkımızda restore ederek , çocuklar için oyun grupları yetişkinler için fitness ve spor aletleri koydurduk. Cumhuriyet ve Fatih Mahdigerelerinde yeni parklar açarak çocuklarımızın oyun oynayacağı yetişkin insanlarımızın spor yapacağı aletler yerleştirdik. Yenibağlar mahdigeremizdeki parkta da ağaçlandırma çalışması yaptık. Parklarımızın yanı sıra ailelerin oturabileceği 3 tane de yeşil alan beldemize kazandırdık. Ağaçlandırma ve Çiçek ekimini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza da dağıtarak onlarında kendi bahçelerine kapı önlerine ekmelerini sağladık. Bingöl yolunda peyzaj uygulaması yapacağız





Beldenizde İlk Defa Sizin Döneminizde Bir ATM Kuruldu Bu Konuda Bahseder Misiniz ?

1986 yılında kurulan ve Elazığ'ın en büyük beldesi olan Yazıkonak'ımız da bir ATM'miz yoktu. Hızlı bir şekilde girişimlerimizi yaparak beldemize kazandırmış olduk. ATM'miz ek hizmet binamızın içinde vatandaşlarımızın hizmetinde. Artık vatandaşlarımız maaşlarını, paralarını çekmek için şehir merkezine gitmek zorunda değil.

Sokaklar Kilitli Parke İle Döşeniyor, Neler Söyleyeceksiniz ?

Beldemizde şuana kadar 50 bin m²lik kilitli parke döşedik. Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden bina girişlerine kadar parke taşı döşeme işlerini gerçekleştiriyoruz. Allah nasip ederse kendi parke fabrikamızı kuracağız. Makinelerin alım ihalesini gerçekleştirdik. Şuan yer tespit çalışmaları yapıyoruz. Bir aksilik olmazsa tek vardiyada günde bin m² üretim yapacak olan parke fabrikamızı 2017'nin ilk aylarında faaliyete geçireceğiz.

Fen İşleri Alanında Yaptığınız Çalışmalar Nelerdir ?

Öncelikle içme suyu depomuz çok kötü bir durumdaydı. Biz iç kısmını fayans yaptırdık, paslanan borularımızı yenileriyle değiştirdik. Arızalı pompalarımızı tamir ettirdik. Yeni bir su kuyusu açtırarak mevcut suyumuz yetmediği takdirde oradan su takviyesi alınmasını sağladık. Bunun yanı sıra 3 KM'lik içme suyu isale hattı yaptık. Kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 500 metrelik bir kanalizasyon çalışmasını bitirdik, yapmaya devam ediyoruz. Bunların yanı sıra yeni açılan yollar ve yol genişletme çalışmalarının Yazıkonak Beldesine hem mimari açıdan hem de daha düzenli şehirleşme ortamı sunması için yeniden revize ediyoruz. Cumhuriyet Mahdigeremizin Cumhuriyet Caddesinde ve Fatih Mahdigeremizde birer km yol asfaltlaması yapılarak trafik akışını rahatlattık. Kanalizasyon, şebeke suyu isale hattı, Şorşor Deresi projesi gibi alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yollarımızın asfaltlama çalışmalarını, caddelerimizin peyzaj ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolları şeklinde tekrardan dizaynını sağlayacağız.

Cami ve Okul Temizliği

Merkez camimizin ışıklandırmasını yaparak gece daha güzel bir görüntüye kavuşmasını sağladık. Önümüdeki yılda İnşdigerah diğer camilerimizde de yapacağız. 8 tane camimizin genel ve abdest alma yerinin temizliğini biz yapıyoruz. Abdest ama yerlerine peçete ve sıvı deterjan koyayarak vatandaşarımızın daha hijyenik bir şekilde abdest almasını sağlıyoruz. Bu hizmetlerimiz her Cuma günü mutlaka yapılır. Okullarımızın bahçelerindeki yabani otları temizlemenin yanı sıra çöp kovaları yerleştirdik ayrıca dış duvarlarının boyama işlerini yaptık.

Cenaze hizmetlerinde Yaptığınız Çalışmalar Nelerdir ?

Cenaze aracımız sıkıntılıydı. Allah nasip ederse 15 gün içerisinde beldemizde olacak. Cenaze olduğunda vatandaşımız bizi aramadan personellerimiz hemen intikal ederek defin işlerini hdigerederiz. Varsa kendi aile mezarlığında yoksa beledimizin mezarlığında kendilerine yer tahsis ederiz. Ekiplerimiz gider kazar, taşlarını yerleştirir ve defin işlemini de yine bizim personelimiz yapar. Taziye evinde ilk cenaze yemeğini yine belediyemiz tarafından karşılanıyor.

Yoksul Aileler İle İlgili Herhangi Bir Çalışmanız Var Mı ?

Belediyemiz bütçesinin elverdiği ölçüde yoksul ailelere yardım ediyoruz. Okul müdürlerimizin, muhtarlarımızın ve cami imamlarımızın yardımıyla beldemizde yaşayan 1200 yoksul çocuğumuzu montlarından ayakkabılarına kadar giydirdik. Vatandaşlarımız rencide olmaması için bu çalışmamızı geceleri yaptık. Geçtiğimiz kış beldemizde çadırda yaşayan Suriyeli göçmenler vardı. Sayın valimizin gecenin bir yarısı olmasına rağmen konuyla ilgilendi. AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Göç İdareleri müdürlerimizle Suriyelerin gerekli sağlık kontrolünden geçirip otellere yerleştirildi. Daha sonra kalacakları yerlere otobüslerle gönderilmesini sağladık. Diğer yandan kışın yakacak sorunu olan vatandaşlarımıza organize sanayi'de ki fabrika sahiplerinin hibe ettiği odun, tahta,kepek vb depolarımızda istifliyoruz. İhtiyacı olanlara buradan almalarını sağlıyoruz.

Bu Yıl İlk Defa Belediye Tarafından Yazıkonak Halkına Toplu iftar Yemeği Verildi , Bu Konuda Düşünceleriniz Nelerdir ?

Önce 200 kişilik yetimlerimize daha sonra da 2300 kişiye bir iftar yemeği verdik. Tabi bu beldemizde ilk defa özel bir yerde verilen iftar yemeği oldu. Yaşlılarımız bile gelmişti. İnsanlarımızın kısa bir sürede beğenmesi, takdir etmesi çok hoşumuza gitti. O kalabalığı görüp de gururlanmamak mümkün değil. Ve biz bu vatandaşlarımızın hepsini evlerinden otobüslerle aldık yine otobüslerle bıraktık. Yazıkonaklı hemşerilerimizin ve bizim unutamayacağımız bir gün oldu.

Genç Nüfusa Yönelik Çalışmalarınız Nelerdir ?

Bizim Yazıkonak beldemizin futbol takımını yeniden faal duruma getirdik. Önümüzdeki yıl yapacağımız bir iki transferle İnşdigerah daha başarılı olacak. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp spora yönledireceğimiz projelerimiz var. Milli Emlak'tan devir aldığımız 5 dönümlük bir arazide Spor Toto Teşkilat Müdürlüğünün sponsorluğunda içinde Kapalı bir spor salonu yanında sentetik çim bir saha ve insanların dinleneceği bir çay bahçesinin olacağı bir spor kompleksi yapacağız.

Yeni Bağlar Mahdigeresine Sağlık Ocağı Yapımı

Beldemiz sürekli göç aldığı için nüfusumuz artıyor. Artan nüfusa daha iyi sağlık hizmeti verilebilmesi için gerekli kurumlara projemizi verdik. Daha önce görüşmüştük ama; sağlık bakanı değiştiği için önümüzdeki hafta Ankara'da sağlık il müdürümüzle birlikte projeyi yeniden bakanımıza sunacağız. İnşdigerah en kısa sürede bu projemizi hayata geçireceğiz.

Beldenizdeki Doğalgaz Çalışmaları Devam Ediyor Mu ?

bizim görev yaptığımız süre zarfında doğalgaz çalışmalarında önemli ölçüde mesafe kaydettik. Bu yıl şuana kadar 15 KM'lik bir mesafeye ulaştı. Gerçekten beldemiz için çok uzun bir mesafe ve halen çalışmalarımız devam ediyor.

Yazıkonak ile İlgili En Büyük Hayaliniz Nedir ?

Yazıkonak'ta en büyük hayalim 300 dönümlük bir arazide lüks villalar yaparak Elazığ'ın zengin kesiminin burada ikamet etmesini sağlamak. Bir diğer hayalim ise 15-20 dönümlük bir arazide bir aile çay bahçesi yapmak. Kültür Park'ın küçük bir modeli diyebiliriz.



Yazıkonak Sizin İçin Ne İfade Ediyor ?

Yazıkonak doğup büyüdüğüm Elazığ'ın en büyük beldelerinden hatta ilçelerimize bile kafa tutabilecek bir potansiyele sahip bir beldemiz. Toprağıyla,suyuyla, insanıyla örnek teşkil edebilecek bir yer. Yazıkonak bizim en büyük değerimiz ve biz bu değeri bütün imkanlarımızı kullanarak en iyi yere taşımaya çalışacağız.





Yeşil Alanlarınız Yeterli Mi ?

Maalesef geçmişte yapılan bilinçsiz ve yeteneksiz bir şekilde yönetildiği için yeterli şekilde bizim yeşil alanımız yok. ada değil de adalar bazında uzlaştırma yapılmış, ifraz işlerine pek girilmemiş olsaydı bugün bizim böyle bir sorunumuz olmayacaktı. Geçmişte vatandaşların dilekçesi üzerine iş yürütmelerine gidildiği için bugün yeşil alan konusunda eksiğimiz var.

Beldede Yapmış Olduğunuz Diğer Çalışmalardan Bahseder Misiniz ?

Beldemiz genelinde yaptığımız ilaçlama çalışmaları sayesinde , Larva, pupa, haşere sinek ile mücadeleyi erken başlatarak sinek ve haşerelerin üremelerini ve çoğalmasını engelleyerek, sinek ve haşereden beldenin arındırılmasını sağladık. Halkımızın yoğun olarak kullandığı Bingöl Caddesi, camilerimiz, okullarımız ve sağlık ocaklarımıza çöp kovaları yerleştirerek halkımızın hizmetine sunduk. Bunların yanında Çevre ve Şehir Bakanlığımızdan 291 adet çöp konteynırı hibe alarak belde genelindeki eski konteynırlarımızı tamamını yeniledik.

Size Göre Yazıkonak'ın En büyük Sorunu Nedir ?

Yazıkonak'ın sorunu değil sorunları var. 1986 yılından beri belediye olan Yazıkonak'ın 30 yılda yapılmayanın bizim 11 ayda yapmış olmamız. İçme suyu, kanalisyon, ATM, araçlar, park ve bahçelerine kadar çok büyük eksiklerimiz var. Daha gelişmiş bir belde olabilirdik. Görsel Çevreyi İnşdigerah biz değiştireceğiz. En büyük sorunlarımızdan biri mezarlık sorunudur. Geçmişte toprak olan yerlerimize belediyemiz tarafından sahip çıkılmamış Organize sanayi de taşlık alandan mezarlık tahsis edilmiş. Kepçe gönderiyorsunuz kazamıyor bir de ardından kazıcı göndermek zorunda kalıyoruz. Havalimanı arazisinden yaklaşık 30 dönümlük bir araziyi bünyemize katma konusunda sona gelindi. Bu araziyi mezarlık olarak tahsis ettikten sonra beldemizin önümüzdeki 50 yıllık mezarlık sorununu çözeceğiz.

Aydın AYAZ Belediye Başkanı Olmanın Dışında Neler Yapar ?

Mesai bitiminde boş vakitlerimizde Yazıkonak'ta çat kapı giderek insanlarımızın hal hatırını sorarım. Halkın düşünce ve fikirlerini alırım. Buna çok önem veririm. Her akşam bir aileye gitmeye çalışıyorum. Bunun yanı sıra hastanede hasta olan bir insanımızı mutlaka ilk fırsatımda gider ziyaret ederim. Cenaze sahiplerine taziye veririm. Hiçbir zaman mesai bitti bu kadar yeter demedim. Gün içerisinde ve akşamları da hep hayatım koşturmayla ile geçiyor diyebilirim.

Sosyal Medyayı Çok Sık Kullanan Kişilerden Birisininiz, Sosyal Medya Hakkında Neler Düşünüyorsunuz ?

Sosyal medya bence kullanılması gereken bir teknoloji, sosyal medyayı kullanarak vatandaşlarımız çalışmalarımızı yakinen takip etme şansı buluyor. Gerek il dışında gerekse yurt dışında yaşayan Yazıkonaklı hemşerilerimden çalışmalarımızı görüp telefonla ya da sosyal medyada yapmış olduğumuz paylaşımlarda yaptıkları yorumlarla bu konu da bize olumlu yönde büyük destek var.







Belediyeye Ek Gelir Sağlaması İçin Ne Tür Çalışmalarınız Var ?

Yeni otobüsler kazandırarak taşımacılıkta hem hizmet yapıyoruz hem de kasamıza para giriyor. Kepçemizle hem belediyemizin işini yapmanın yanı sıra vatandaşlarımıza kiralayarak kazanç sağlıyor. Hafriyat kamyonumuz hem kendi parkemizi kumumuzu taşıyoruz hem de aracımızı nakliyeye gönderiyoruz. 2010 yılında 735 bin lira nakliyeye para veren bir belediyeden nakliye yaparak para kazanan bir belediyeye geldik.

Elazığ'ı Uzun Süredir Gündeminde Kalan Şorşor Deresi Projesi Yazıkonak'ı da Yakından İlgilendiriyor, Bu Konuda Neler Söyleyeceksiniz ?

Şorşor deresi projesi Elazığ'ımızın uzun süredir hayal edilen fakat; bir türlü gerçekleşmeyen projesiydi. Mücahit Bey'in girişimleri sonucu ilbank üzerinden gerçekleşemesi Elazığ'ımızı çok büyük rahata kavuşacaktır. Şorşor deresinin Yazıkonak'a faydası ne olacaktır ? Bu projenin bir kısmının beldemiz mücahir alanı içerisinden geçmesi bizimde kanalizasyon hattımızı buraya bağlatarak bu konuda beldemizi önemli ölçüde rahatlatacak. Özellikle yağmur suyu tahliyesi konusunda önemli bir sorunumuz çözüme kavuşacak.

Çalışmalarınız Ak Parti Cephesinde Nasıl Değerlendiriliyor ?

Öncelikle Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve il başkanımıza bana her konuda destek verdikleri için onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Biliyorsunuz ben 7 Kasım 2015 yılında mevcut belediye başkanının görevden el çektirilmesiyle birlikte gerek partimizin gerekse meclis üyesi arkadaşlarımın beni bu göreve layık görmesiyle belediye başkanı oldum. Yaptığım bütün çalışmalarımı Ak Parti'ye mensup bir başkan olduğumun bilinci ve sorumluluğunu hiçbir zaman unutmadan yerine getiriyorum.. Ben Ak Parti'nin mensubu olmaktan bu partinin bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum duymaya da devam edeceğim.

Yapımı Devam Eden Projeleriniz Nelerdir?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, trafikten kaynaklanan hava kirliliğini azaltma, gürültü kirliliğini önleme, egzoz gazlarından meydana küresel ısınmanın önüne geçme, insan sağlığının ve çevrenin korunması amacıyla hazırlanan, Beldemiz Sanayi, Cumhuriyet ve Yenibağlar Mahdigerelerini birbirine bağlayan Ali Rıza Septioğlu Bulvarında yapılması düşünülen bisiklet yolu projesinin hayata geçirilmesi.
Beldemizdeki gençlerimizin kahve köşelerinde büyük zaman harcamamaları için onlara spor tesisi yapılması
Belediyemiz araç filosuna ek olarak belediyeler birliğinden bir adet itfaiye aracı ve kamyon talebi alınması.
Beldemiz Bingöl yolu orta refüjünde cep yapımı ve elektrik direkleri kaldırılıp yer altına döşenmesi işinin yapılması.
Beldemizin mezarlık sorunu giderilmesi için yer tahsisinin yapılması.
Beldemizde 50 yıllık içme suyu sorunun giderilmesi için önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar
Beldemiz Hazar caddesinde asfaltlama işinin yapılması
Beldemizde yapılacak olan park yerlerinin tespit temini
Park ve bahçeler için sera yapımı için çalışmaların yapılması
Ulaşım hizmetlerinin kalitesinin artırılması için eski araçları yenileyip hizmete sunmak. .
Beldemiz altı mahdigeresine muhtarlıkların kurulması.

Bakmadan Geçme