Duran, Gündem mi Saptırıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde 81 il başkanını genel merkezde toplamış ve yerel seçilmelere kadar kurultay yapılmaması ve olası genel başkan adaylarına  prim verilmemesine yönelik kararlar alınmasını sağlamıştı.

TAKİP ET

Toplantının yapıldığı gün 21 il başkanının ortak bildiriye imza atmama konusunda direnince o gece o il başkanları da ikna edilmiş ve gayri ciddi bir üslupla yazılan ortak bildiri ancak bir gün sonra yayınlanmıştı.

İşte tam da bu gündem içerisinde CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN, sanki böylesi bir gündem yokmuş gibi kurbanlıkların pahalı olduğunu, halkın bu sebeple kurban kesmekte zorlanacağını dile getiren bir açıklama yapmış.

Duran'ın malumun ilamından öteye geçmeyen bir konu hakkında açıklamada bulunması siyaseten gündem olma gayretinden öteye geçmeyen bir açıklama olarak değerlendirildi ve kabul gördü.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 15 madde halinde kamuoyuna duyurduğu değişim manifestosundan bihaber, genel merkezin değişime direnme konusundaki ısrarından bihaber ve böylesine önemli konularla ilgili sözü ve görüşü olmayan bir il başkanı olarak gündemin sarmalına düşmesi, CHP İl Başkanı Duran'ın siyasi liderliğini sorgulatır oldu.

Anlaşılan o ki CHP İl Başkanı Duran, Genel başkan ile Milletvekili Gürsel Erol arasına sıkışmış, çıkışı da kurban açıklamasında bulmuş bir siyasetçi profili ile bayramı geçiştirmeye çalışmış.

CHP'de Elazığ örneği ve Gürsel Erol modelini dahi yeterince genel merkeze anlatamayan bir il başkanının ömrü de ilk kurultaya kadar olur ve o da değişimden nasibini alır.

Bakmadan Geçme