DUMANSIZ UFUKLAR RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

'31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokul 3 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine yönelik ortaklaşa düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere yönelik ödül dağıtım töreni düzenlendi.

TAKİP ET
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende kürsüye davet edilen İl Sağlık Müdürü  Doç. Dr. Cahit POLAT bir konuşma yaptı.

Doç. Dr. POLAT konuşmasında 'Bilindiği gibi dünyada 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanmakta, bu gün amaç tütün ve tütün ürünlerinin zararlarını insanlara farklı bir şekilde sosyal aktivitelerle göstermek. Bizde Bakanlık ve Sağlık Müdürlüğü olarak her yıl 31 Mayıs'ta tütünün zararları ile ilgili olarak STK'larla çeşitli programlar yapmaktayız. Bu yılda Yeşilay Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile resim yarışması düzenledik. Ben öncellikle burada sayın valimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu yarışmada derece giren öğrencilerimize küçük bir ikramımız olacak, onlara bisiklet dağıtacağız ve bu vesile ile onları ayrı ayrı tebrik ediyorum' dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Vali Yardımcısı  Mehmet Fevzi DÖNMEZ yaptığı konuşmada '31 Mayıs Dünya Tütün Günü ile ilgili olarak yapılan bu yarışmaya katılmanız çok önemli bir etkinliktir. Bu konuda gençlerimize, çocuklarımıza yönelik farkındalık oluşturmak adına çocuklarımızın bu yarışmaya katılması, böyle bir günün olduğunun farkına varmaları bile bizim için önemliydi. Bu etkinliği düzenleyen, çocuklarımızın katılmasını sağlayan gerek velilerimize, gerek Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personelimize ve değerli müdürlerimize çok teşekkür ederim' şeklinde konuştu.

Tören sonunda Vali Yardımcısı  Mehmet Fevzi DÖNMEZ başta olmak üzere kurum müdürleri ve idarecileri tarafından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye bisiklet takdimi yapıldı.(Bülten Haber)

 

Bakmadan Geçme