Dumandağ: İthal Et Çözüm Değil

2023 yılının birçok sorun ve üzücü olaylar ile geçtiğini, diğer ürünlere göre et fiyatlarının ucuz olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, et fiyatlarının düşmesi ya da sabit kalması için devlet desteğinin artması gerektiğini, ithal etin çözüm olmadığını dile getirdi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Dumandağ yaptığı açıklamada, 2024 yılında et fiyatlarının düşmesi için mutlaka üretim yapılması gerektiğini ve ithal hayvan alımının olmaması gerektiğini açıkladı.

2023 YILI SORUN VE ÜZÜCÜ OLAYLAR İLE GEÇTİ

2023 yılının birçok sorun ve üzücü olaylar ile geçtiğini ifade eden Başkan Dumandağ,“2023 yılı hastalıklar, depremler ve savaşlar ile geçmesine rağmen borsamız için çok iyi geçti. Hedeflediğimiz projeleri hayata geçirdik. Ama depremler, hastalıklar, savaşlar ve şehit haberleri bizleri derinden üzdü. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın.” dedi.

DİĞER ÜRÜNLERE GÖRE ET FİYALARI UCUZ

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimizin başı sağ olsun diyerek sözlerine devam eden Başkan Dumandağ, “ Şuan piyasadaki birçok ürüne nazaran et fiyatları daha ucuz. Bugün bir kilo zeytin kaç lira? Zeytinyağı kaç lira? Şuan bizim besicimiz toptan etin kilosunu 275 liradan satıyor. Ama marketlere giderken kira ve personel giderleri gibi konular eklenince et fiyatları yükseliyor.” dedi.

CANLI HAYVAN PAZARINI HİZMETE SUNACAĞIZ

Üreticinin karkas eti kasaplara ve büyük marketlere TL'den sattığını ifade eden Başkan Dumandağ, “Canlı hayvan pazarımızın altyapı çalışmalarına başladık. Yeni yapacağımız pazar yerinin en kısa zamanda temelini atıp kısa sürede tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

İTHAL ET ÇÖZÜM DEĞİL

Et fiyatlarının düşmesi için üretimin miktarının artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Dumandağ; “2024 yılından beklentilerimiz şöyle; et fiyatlarının düşmesi için üretimi artırmamız lazım. Hep ithalat politikaları ile olmaz. Üretim artar ve hayvancılık canlanırsa et fiyatları düşmese bile sabit kalabilir.” dedi.

DEVLET DESTEĞİ LAZIM

Ülkemizde et fiyatlarının düşmesi ya da sabit kalması için mutlaka üretim ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Dumandağ,“Maliyet düşmeden fiyatların düşmesi beklenmesin. Onun için devletimizin de destekleri ile hepimizin üretmesi lazım. Fiyat artışı sadece ülkemiz de değil tüm dünyada yaşanıyor. Üretici olarak da cesur olalım, cesaretli olalım ve üretimlerimizi artıralım. Yoksa üretim olmadan bu işin çözüleceğine inanmıyorum.” dedi.

2024 YILINDA MALİYETLER DÜŞMELİ

Masrafların yüksek olduğunu ve bu şekilde üretimin fazla olmadığını dile getiren Başkan Dumandağ,“Üretim olmazsa, devletimiz de milletimiz de zarar eder. Besicilerimizin en büyük sorunu girdi maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Girdi maliyetlerinin kesinlikle düşmesi gerekiyor. Aksi takdir de besici de üretemiyor. Tek beklentimiz 2024 yılında desteklerin artması ve bu sayede besicilerimizin rahat etmesidir.” diye ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme