Duayen Gazeteci Hacı Aydın Meral'i Beşinci Ölüm Yıldönümünde Rahmetle Anıyoruz

Uluova Gazetesi imtiyaz sahibi ve Hakimiyet Gazetesi ortaklarından duayen gazeteci ve sürekli basın kartı sahibi Hacı Aydın Meral'i ölümünün beşinci yılında rahmetle anıyoruz.

Elazığ'ın önemli değerlerinden; yapmış olduğu gazetecilik göreviyle geçmişten günümüze ışık tutan ve önemli isimlerin meslekte yetişmesine vesile olan “Sürekli Sarı Basın Kartı” sahibi Aydın Meral'in ölümünün üzerinden tam beş yıl geçti.

Kendine has tarzı, esprili, güler yüzüyle, dobra gazetecilik anlayışıyla mesleğin duayenlerindendi. Aydın Meral,iç dünyası ile apayrı, sevecen, yardımsever, insancıl, düşünmeye ağırlık veren, dış görünüşü ile başlıbaşına saygınlık simgesi, mesleki açıdan ise tam bir öğretici, basın ustasıydı.

Kızı Başak Meral Gündüz,” Babam Gazetecilik yaşantısına sayısız başarılar sığdıran, örnek bir gazeteci ve Elazığ için önemli bir değerdi. Renkli bir kişiliğe sahip, kendine has üslubu olan, açık sözlülüğüyle sevilen sayılan yeri doldurulamayacak bir gazeteciydi. Hani yeri doldurulamayacak insan denir ya işte o benim babam..İyi insan, örnek insan babam Hacı Aydın Meral'e Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ne mutlu ki adının anıldığı her yerde yüreklerde sımsıcak bir sevgiyle anılıyorsun babam..Her evlada böyle bir gururun nasip olmasını dilerim.Bir adam düşünün, tanıdığı hemen herkesin hayatına dokunmuş, onların kalbinde güzel bir yer bulmuş olsun. Bir adam düşünün, evlatları ve torunları için sadece baba ve dede değil, hemen her şeyleri olsun.Ama böyle bir babanın evlatları olarak onu Hak'ka (C.C.) uğurlamamızın beşinci yılında bir taraftan hasretle yüreğimiz yanarken, diğer taraftan onu bize nasip eden Cenab-ı Hak'ka (C.C.) her gün olduğu gibi hamd ediyorum."

“Yağacak bir bulut gibi dolu” olsam da, böyle bir babaya sahip olmanın şükrü ile ancak dua ediyorum ve diyorum ki: “Ya Rabbi, bizi cennetinde kavuştur” diye ifade etti.

Bakmadan Geçme