Doğukent'e Spor-Köy Projesi
Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesinin ardından hızla gelişen ve büyüyen Doğukent Mahallesi'nin Belediyenin hizmetleri ile modern bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun, en önemli eksikliklerinin ise okul olduğunu dile getirdi.
Kübra Kabukçu/Mahallelerinde hayata geçirilecek SPOR-KÖY projesi hakkında bilgi veren Muhtar Coşkun, projenin ihale aşamasında olduğunu ifade etti.
Kuraklıktan dolayı mahallelerinde su sıkıntısı yaşandığını dile getiren Coşkun, “Elazığ genelinde ne yazık ki bu durum yaşanıyor. İnşallah en kısa zaman da yağışlar olur ve bu kuraklık biter.” dedi.
30 BİN NÜFUSLU MAHALLEDE SADECE 12 DERSLİKLİ BİR İLKOKUL VAR
Doğukent Mahallesi'nde okul eksikliği nedeniyle sıkıntıların yaşandığını ifade eden Muhtar Coşkun, “Mahallemizde okul yetersizliği var. Yetkililere durumu ilettik ama henüz bir olumlu cevap alamadık. Şuanda sınıf mevcutlarımız 45-50 arasıdır. Yaklaşık 30 bin nüfuslu bir mahallenin 12 derslikli bir ilkokulu mevcut. Yetkililer, mahallemize iki okul yapılacağı ifade etmelerine rağmen herhangi bir adım atılmadı. Ödeneği hazır denildi. İnşallah bu okul sıkıntımız çözülür.” dedi.
BELEDİYE BAŞKANIMIZ OKUL KONUSUNDA YARDIMCI OLUYOR
Muhtar Coşkun, “Yer konusunda bir sorun yaşanıyor. Belediye Başkanımız ile görüştük yer konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yardımcı olacaklar. Bilindiği gibi Fethi Sekin Hastanemiz ile birlikte mahallemizin nüfusu çok arttı. Konut sayıları artmaya devam ediyor. Her geçen gün büyüyen mahallemizin 12 derslik ilkokulu ve 12 derslik ortaokulu var. Bu sorun inşallah en kısa zamanda çözülür.” dedi.
“SPOR-KÖY PROJESİ DEVASA BİR PROJE”
Muhtar Coşkun, “Belediyemizin mahallemiz de yaptığı çalışmalar var. Biliyorsunuz yılsonu programı yapıldı. SPOR-KÖY projesi belediyemizin bir projesi. Devasa bir proje. Yaklaşık 40 dönüm üzerinde yapılması planlanan bir proje. Buz pisti, voleybol, basketbol, hentbol, futbol sahalarının bulunduğu bir alan olacak. 2022 yılında belediyenin hizmetlerinde sıkıntı yaşamadık. Hizmetler de eksiklikler oldu ama ciddi bir eksiklik yaşamadık. Kısacası mahalle olarak bir sıkıntı yaşamadık. ”diye ifade etti.
ESKİ YAPI STOKLARININ BULUNDUĞU YERLERE İMAR İLE ALAKALI BİR ÇALIŞMA YAPILMASINI İSTİYORUZ
24 Ocak Depreminde fazla bir hasar alan binalarının olmadığını ifade eden Muhtar Coşkun,“Çatalçeşme TOKİ Konutlarının yapılması ile mahallemizde ciddi bir trafik yoğunluğu var. Ulaşımı Doğukent'ten yapılıyor. Deprem nedeniyle mahallemizde fazla yıkılan bir binamız olmadı. 3-4 tane ağır hasarlı binamız vardı. Onlarda eski binalardı. 3-4 tane de dubleks ev yıkıldı. Mahallemize TOKİ girmedi. Belediye ile bir görüşmemiz var. Bizim bu eski yapı stoklarının bulunduğu yerlere imar ile alakalı bir çalışma yapılmasını istedik.” diye ifade etti.
300 KONUTUN DÖNÜŞEBİLMESİ İÇİN EMSAL GEREKİYOR
Mahallelerinde 300 konutun dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Muhtar Coşkun, “Bir kısım yapıldı ama yeterli değil. Belediye başkanımız ile görüştük. Şuan da mahallemizde 300 tane konut var. 300 tane konutun da dönüşebilmesi için emsal gerekiyor. Önceden 5 kattı burası şuan 8 kata çıkarıldı, 10 dönüm üzerinde olduğu için. 8 kata çıkarıldı ama emsali yine 1.50. Ondan dolayı buraya emsal verilmesi gerekiyor. Bu eski yapılardan kurtulmamız gerekiyor.” dedi.
MAHALLEMİZ IŞIL IŞIL
Muhtar Coşkun, “Şuan bizim Itri Caddesi ve Kaptan Derya üzerinde güzel bir aydınlatma çalışması oldu. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Altyapı için ise Fırat Elektriğe teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma oldu ama yeterli değil. Doğukentte ki dubleks evlerin bahçelerinde biliyorsunuz ağaç yoğunluğu var, buraya bir aydınlatma olursa daha güzel olur. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.