Doğru Hamle, Doğru Adım

Geçtiğimiz gün 'Buruk Bayram' yazımızla bayramda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve CHP Milletvekili Gürsel Erol'un dışında şehirde siyasetçi olmadığını, Saadet ve Yeniden Refah Partisi dışında siyasi partilerin de video konferans sistemiyle bayramlaşmanın ardından görünmezliğe büründüklerini ifade etmiştik.

TAKİP ET

Bayramın beşinci günü Ak Parti Milletvekilimiz Metin Bulut, şehirde önemli ziyaretlerde bulundu. İtfaiye, 112 çağrı merkezi, avm gezisi ile yaparak aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Birgün sonra da İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ile Tunceli, Çemişgezek, Mazgirt ve Karakoçan ilçelerini ziyaret ederek halkla buluştu.

Ancak bu ziyaretlerden daha anlamlı ve çok önemli bir buluşma daha gerçekleşti.

İlimizde deprem sonrası ilk kez ve yüksek bir sesle “afet bölgesi” talebini dile getiren, halkta çok olumlu tepkiler almasına rağmen siyasilerden olumsuz tepkiler gören ETSO başkanı Asilhan Arslan'ı işyerinde ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, söz konusu ziyaret için sosyal medya hesabına şu notları düştü: “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn. Asilhan Arslan'ı işyerinde ziyaret ettik. Birlikte yürüttüğümüz ve takibini yaptığımız projeler ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunduk. Şehrimiz için birlikte çalışıyor ve birlikte üretiyoruz.”

Bu görüşmenin, özellikle, “afet bölgesi diye bir şey yok” denerek önü kesilen ancak Rize'nin afet bölgesi ilan edilmesinin ardından şehirde oluşan yeni tartışmaların hemen akabine denk gelmesi anlamlı ve önemli.

Bu ziyaret, ETSO Başkanı Asilhan Arslan'ın gönlünü almak ve onu kazanmak için midir, ya da zımnen hakkı teslim etmek midir bilinmez ama bizce olumlu bir adım ve gelişmedir.

Şehrin değerlerini ötelemek ve ötekileştirmek yerine anlamak ve onların düşüncelerini de yönetime ortak etmek sonuçta hem siyaset kurumunun hem de şehrin kazanması demektir.

Asilhan Arslan'ın düşünceleri, hem sanayici ve üreticilerin hem de halkın ortak ve müşterek sesidir. Bu ses, sivil ve şehrin geleceğine dair fikirler ve projeler ortaya koyan bir sestir. Bu sese kulak veren ve hiçbir komplekse girmeden Asilhan Arslan'ın iş yerine ziyaret gerçekleştiren Ak Parti Milletvekili Metin Bulut'un bu hamlesi doğru ve isabetli bir adımdır.

Özellikle Ak Parti'nin bugünden sonra, ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil ve üslup kullanmaktan öte, hiçbir önyargı, niyet okuma ve insanları potansiyel rakip görüp itibarsızlaştırma gibi anlamsız davranışlar sergilemekten kaçınması lazım. Bunun yerine herkesi ve her kesimi kucaklamalı ve değerli görmelidir. Zira buna en çok Ak Parti'nin ihtiyacı var.

Yorumlar 1
erdempalevi 26 Temmuz 2021 13:13

Bayramın beşinci günü!

Bakmadan Geçme