Doç. Dr. Uğur 'Hormon Sağlığı İçin Özellikle Sebze Ve Meyve Ağırlıklı Olacak Şekilde Sağlıklı Beslenmeliyiz'

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Kader Uğur, hormonların insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılar olduğunu, hormonların olmaması durumunda yaşamın devam edemeyeceğini ve hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğünün vücudumuzda hastalıklara sebep olabileceğini söyledi.

Dr. Kader Uğur, kendilerinin Endokrinoloji polikliniğinde 24 Nisan Hormon Günü dolayısı ile farkındalık oluşturmak amacı ile hastaları bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi. Doç. Dr. Kader UĞUR, hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenme, haftada en az iki, iki buçuk saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak yedi saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması, ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılmasının önem arz ettiğini ifade etti.

Doç. Dr. Kader Uğur, bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Kader UĞUR, yaz döneminde güneşten, kış döneminde ise D Vitamini takviyesi almanın önemli olduğunu dile getirdi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader UĞUR, iyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilmesinin hormon sağlığı açısından önem arz ettiğini ifade etti.


Bakmadan Geçme