DİREKSİYON SINAVLARI ZORLAŞTI

  Hafta sonu trafiğe çıkanlar yoğunlukla karşılaştı

TAKİP ET
  Hafta sonu trafiğe çıkanlar yoğunlukla karşılaştı. Elazığ-Malatya yolunda yapılan direksiyon sınavı nedeniyle onlarca adayın trafiğe çıkarılması, çeşitli noktalarda sıkışıklığa neden oldu. Park etme, yokuş kalkış, geri gitme ve düz yol sürüş performanslarının değerlendirildiği sınava giren sürücü adayları, çok zorlandıklarını ve sınavı geçmenin hiç de kolay olmadığını dile getirdi. İlk sınavdan kalan adayların girdiği sınavda, bazı adayların yine geçemediği gözlendi. Sınavda kalan bir sürücü adayı, ' akrabalarım kolaylıkla gidip ehliyetlerini aldılar. Eskiden sınavlar çok kolaydı. Şimdilerde çok zorluyorlar. Ufak bir hata yaptığım için kaldım. Park etmek çok zor. Müfettişler hiç tolerans göstermiyor' dedi.

KALİTE ARTACAK

  Sürücü kursları ve yetkililer ise bu durumun trafik kazalarının önüne geçeceğini ve trafik kalitesini arttıracağını ifade etti. Bir sürücü kursu yetkilisi, ' Türkiye'de araba kullanmayı bilmediği halde ehliyeti olan çon kişi var. Artık böyle olmayacak. Artık araç sürme kabiliyeti olmayan kişiler ehliyet alamayacak. Bu durumun trafik kazalarının da önüne geçmesi bekleniyor' ifadelerini kullandı.

SÜRÜCÜ KURSLARI EĞİTİM VERMEK ZORUNDA

  Adayların eğitim almadan sınavlardan geçemeyeceğinin altını çizen kurs yetkilisi, ' artık sürücü kurlarının sorumluluğu arttı. Kurslarda kaliteli bir sürüş eğitimi almayan aday sınavdan geçemeyecek. Eğitim belirleyici olacak Yeni yasada sürücü kursu ücretlerine standart getirildi. Bu standartlar sayesinde bilinçli ve kaliteli sürücü adayları yetiştirilmesinin önü açılacak' şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme