Dinlemekten ne zarar gelir ki?

İmanın, dağlar kadar günaha tahammülü vardır lakin zerre kadar şüpheye tahammülü yoktur. İnandığınız, bağlandığınız, gönül verip uğrunda uzun zaman harcadığınız bir değer için verilen samimi mücadelenin sonu her zaman ferahlık, genişlik ve mutluluk olmayabilir. Ancak ram olduğunuz, her zerrenizle tutup en yücelere kaldırmak istediğiniz, ulvi, kadim ve kerim bildiğiniz bu değerlere karşı en küçük bir şüphe duymanız, tüm emeklerinizin zayi olması yanında sizin samimiyetinizi hatta insanlığınızı sorgulatır.

TAKİP ET

Bugün bir söz söyleyip, oluşan yeni şartlar, zorunluluklar ve mecburiyetler sonucu, yarınlarda buna ters bir söylem geliştirip kamuoyunda şaşkınlık oluşturuyorsanız bu durum yakın vadede size olumsuzluklar getirse de uzun vadede sizlere ve ülkenize iyilikler ve güzellikler getirebilme ihtimalinin peşinden koşmak da önemlidir ve gereklidir. Bu durum karşısında ise buna muhatap kesimlerin de yeni şartları anlamaya yönelik bir alan açmaları gerekir.

MHP Lideri Bahçeli, çıkışıyla kendi tabanı kadar muarızlarını da şaşırtmışsa ve hatta bu durum kendi siyasi hayatını bile bitirebilme potansiyeli taşıyan riskli bir söylem olmasına rağmen sırf doğruluğuna inandığı için, ülkenin geleceğini aydınlık kılmak için net bir tavır ortaya koyuyorsa, birçok yönüyle eleştirilebilir olmasına karşın olumlu yönleriyle de durup dinlemekte fayda yok mu sizce?

Bir olaya, bir davaya, bir ideal ve kişiye inanmak, bir hedefe samimiyetle koşarken yanlışlıklar içine düşmek ve yığınla hata yapmak farklıdır lakin uğruna fedakârlıklar yaptığın, peşinden yıllarca koştuğun, halen de etrafında pervane olup çıra gibi yandığın ideallerine şüpheyle bakmak doğru değildir.

Nereden gelirse gelsin, bir fikir ve düşünceye peşinen karşı çıkmak yerine tüm ön yargılardan ve basmakalıp ezberlerden kurtulup bir lahza dinlemekten kime zarar gelir ki?

Bakmadan Geçme