Dijital Kolaj Sanatçısı Uğur Gallenkuş'un İlk Kişisel Sergisine Elazığlılardan Yoğun İlgi
Başak Meral Gündüz/Stuttgart- Sosyal ve ekonomik eşitsizlikler, savaş ve mülteci konularını gündeme getiren çalışmalarıyla tanınan sanatçı Uğur Gallenkuş, 'Paralel Evrenler' adı altında topladığı kolaj çalışmalarına Elazığlılar yoğun ilgi gösteriyor.
1990 senesinde Niğde'de dünyaya gelen Uğur Gallenkuş, ilköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2013 senesinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetimi'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir süre farklı işler yapan Uğur Gallenkuş, en son özel bir şirketin e-ticaret sitesini yönetti. 2020 yılında ilk kitabı Arzu Tunca Publishing tarafından İngilizce olarak yayınlanan sanatçı, İstanbul‘da tam zamanlı olarak dijital kolaj çalışmalarını sürdürüyor.
Gallenkuş, Türkiye'de dramatik bir boyuta evrilen Suriyeli sığınmacılar meselesinden derinden etkilendi. Uğur Gallenkuş'un 2015 yılında Ege Denizi'ni geçmeye çalışırken boğulan Suriyeli bebek Aylan için yaptığı çalışma ile başladığı dijital kolajları, bütün dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. Tüm dünyada yaşanan trajedileri kendisine has üslupla ifade eden ve sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaşan Uğur Gallenkuş, sıra dışı kolaj tarzı ile diğer sosyal medya fenomenlerinden oldukça ayrı bir yere sahip. Kolajlarında savaş, açlık, gelir eşitsizliği, kadın ve çocuk hakları, ve iklim değişikliği gibi dünya gündeminde olan konuları kıyaslama methodu ile ele alan sanatçının eserleri daha çok önümüze gelecek gibi görünüyor.
Sanatçı Uğur Gallenkuş ve menajeri Arzu Tunca, karma kolaj çalışmalarından oluşan Uğur‘un ilk kişisel sergisine özellikle Almanya'da yaşayan Elazığlılar yoğun ilgi gösteriyor.