DEVLET VE VATANDAŞ EL ELE

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Elazığ ile birlikte tüm illere  gönderilen genelgeye göre, valiler toplumun tüm kesimleri ile her ay düzenli olarak

TAKİP ET
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Elazığ ile birlikte tüm illere gönderilen genelgeye göre, valiler toplumun tüm kesimleri ile her ay düzenli olarak bir araya gelecek ve taleplerini dinleyecek, kaymakamların koordinesinde ilçelerde güvenlik toplantılarının yapılmasını sağlayacak, asker, polis, korucu ve 15 Temmuz sivil şehitlerinin aileleri düzenli olarak ziyaret edilecek.


‘'HER AY İL VE İLÇELERDE TOPLANTI DÜZENLENECEK''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla yayınlanan genelge Elazığ ve diğer illerin valiliğine gönderildi. Genelgede valilerden vatandaşlarla düzenli olarak bir araya gelmeleri, asker ve sivil şehitlerin ailelerinin her ay düzenli olarak ziyaret edilmeleri ve sorunlarının dinlenmesi istendi. Ayrıca valilerden her ay il ve merkezi ve ilçelerde bir araya gelmeleri istendi.


‘'MUHTARLAR İLE GÖRÜŞÜLECEK''

Genelgeye göre, valilerin başkanlığında basına kapalı olarak kaymakamlar, il idare şube başkanları ile toplumun farklı kesimlerinin katıldığı düzenli toplantılar yapılacak. Yine valilerin koordinesinde bir yıl içerisinde, ildeki bütün muhtarları kapsayacak şekilde planlama yapılarak, her ay il merkezinde ve ayrı ayrı her ilçede muhtarlar ile bir araya gelinecek.

‘'EKONOMİK TOPLANTILAR YAPILACAK''

Valilerin başkanlığında ilin ekonomik durumunu ve potansiyelini, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla; şehrin ekonomik aktörleri, esnaf, iş adamı ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile yılda iki kez toplantı yapılacak.

‘'SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, ŞEHİT AİLELERİ VE EĞİTİMİN TEMEL AKTÖRLERİ''

Genelgede, kaymakamların ilçelerde; emniyet müdürü, jandarma komutanı, ilgili kamu görevlileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kaymakamların belirleyeceği ve toplantıya katılımında fayda bulunan kişiler veya kurum ve kuruluşların yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşla düzenli olarak her ay ayrı bir yerde bir araya gelmelerinin büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi.

‘'ŞEHİT AİLELERİ DÜZENLİ ZİYARET EDİLECEK''

Genelgede, ayrıca, asker, jandarma, polis, korucu ve 15 Temmuz sivil şehit ailelerinin düzenli olarak ziyaret edileceğinin ve eğitim alanında okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği yöneticileri ile düzenlenecek toplantılarda bir araya gelineceğinin altı çizildi.



‘'VATANDAŞ VALİ İLE DİREK GÖRÜŞECEK''

Genelgeye göre vatandaşlar şikâyetlerini direk valiye iletebilecek. Toplantıların ardından valiler düzenleyecekleri değerlendirme raporlarını İçişleri Bakanlığı'na gönderecek.

Bakmadan Geçme