Devlet Tiyatrosu Lysistrata'yla Perde Açıyor

Nisa Yılmaz/ Sivas Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği Lysistra, Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi içerisinde savaşa karşı kadınların örgütlenişini anlatıyor.

TAKİP ET
Tiyatro sezonuna Lysistrata ile başlayan Elazığ Devlet Tiyatrosu, 24 Ekim Salı Günü perdesini açıyor. Aristofanes'in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu ve Azra Erhat'ın çevirmenliğini yaptığı ve Barış Erdenk'in yönettiği Lysistrata, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesinde 24 ve 25 Ekim' de seyirciyle buluşacak. Lysistrata'nın olay örgüsü şöyle gelişiyor; M.Ö. 490-478 yılları arasındaki Yunan-Pers Savaşları'ndan sonra, Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilim, M.Ö. 411'de savaşa dönüşür. Yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı, kadınlar Lysistrata'nın liderliğinde örgütlenir. Bütün istedikleri savaşsız, kansız bir dünyadır ve erkeklerini barışa zorlamak için her türlü yolu deneyeceklerdir.

Bilet satışları dün itibariyle başladı. Bilet satışları, İl Halk Kütüphanesi ve Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi gişesinden yapılıyor.

Oyuncular; FİLİZ DEMİRALP, BEGÜM ATAK, FİLİZ UYSAL, GÖKSU GİRİŞKEN, NEYRA KARABÖCÜ

Orkestra; ŞAFAK ÖZTÜRK, EMRE EMLAK, İSMAİL ÖZTÜRK, BURAK SEÇGİN

Dekor Tasarımı; HASAN YAVUZ

Kostüm Tasarımı; FUNDA KARASAÇ

Işık Tasarımı; ZEYNEL IŞIK

Koreografi; SİBEL ERDENK

Müzik– Beste; E. SERDAR KURUTÇU

 

Bakmadan Geçme