Deva Partisi'nden Sivanlılar'a ziyaret

Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan ve yönetimi, Sivanlılar derneğini ziyaret ederek, dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler aldılar.

TAKİP ET
Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan ve yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Sivanlılar Derneği'ni ziyaret etti.

SARIKAYA: BU GENÇLERE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Misafirlerini ağırlayan Dernek Başkanı Muzaffer Sarıkaya, 'Gençlerimiz üniversite bitiriyor; ben kahve köşelerinde genç gördüğüm zaman o işe tepki koyuyorum. Benim dernek kurma amacımda budur. Şu gençlere bir derman olalım. Her şeyden önce çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Biz yaşadığımızı yaşadık. Ama bugün bu gençlere sahip çıkmak zorundayız' ifadelerini kullandı.



DAĞHAN: ÇOK KARAMSAR OLMAMAK LAZIM

Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan ise, 'Bu problemler, sorunlar konuşularak çözülür. Muzaffer Bey bu konuda bayağı dolu. Dertlenmiş, aslında onun problemi hepimizin problemi. Dolayısıyla sorunların çözülmesi için de aklı selim, makul, mantıklı bir takım çözümlere ihtiyaç var. Bunları hep beraber konuşacağız. Ümit varda olmak lazım. Çok karamsar olmamak lazım. Bugünler gelip geçicidir. Özellikle artık biz etle tırnak olmuşuz. Buraya göç eden arkadaşlarımız, gelenler, insanlar göç ettiği yerlerde, Amerika gibi yerlerde falan o insanlar daha çok rahat etsin, barınsınlar diye özel yasalar çıkarırlar. O insanlara bir takım özel imtiyazlar bile sunulur. Memleketimizde insanlara maalesef çözüm ve çok alternatifler sunulamıyor. Şimdi baktığımız zaman gençlerle alakalı veya sizin problemlerinizle alakalı ever genç işsizlik oranı bayağı fazla. Şu anda genç işsizlik oranı devletin verilerine göre TÜİK'in verilerine göre %10-%12 görünüyor. Ama öyle mi? Öyle değil. Bize göre de herkese göre de işsizlik oranı özellikle bu pandemiden sonra %35'lere, %40'lara çıktı' şeklinde konuştu.

DAĞHAN: ÜNİVERSİTEYİ BİTİRMİŞ ÇOCUĞUMUZUN MESLEĞİ BELLİ DEĞİL

Dağhan, '81 ilde üniversite açıldı. Bu açılan üniversitelerin mezunları şu an işsiz. Hal bu ki böylem mi olmalıydı? Değil. Avrupa gibi, Amerika gibi, Japonya gibi ülkelerde bir çocuk dördüncü sınıfa, üçüncü sınıfa geldiği zaman çocuğu anaokulundan itibaren aldığın zaman o çocuğun sporcumu olacak, müzisyen mi olacak, esnaf mı olacak? Ne olacağı belidir. O çocuklar artık ilerisi için bir iş kaygısı taşımazlar. Çünkü mesleği var. Ama bizim üniversiteyi bitirmiş çocuğumuzun bile mesleği belli değil' dedi.

Bakmadan Geçme