Depremle sarsıldık

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da şiddetli hissedildi. Deprem sonrası Elazığ'ın ilgili kurumları sahada çalışmalara hemen başlarken, deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı ve olumsuzluk yaşanmaması tek tesellimiz oldu.

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da şiddetli hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10.07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenirken büyük korku ve paniğe neden olan deprem sonrası Malatyalılar cadde ve sokaklara döküldü. Elazığ'da da hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklar da uzun süre bekledi.

VALİ HATİPOĞLU: EKİPLERİMİZ SAHADA

Malatya'da saat 10.46 sıralarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu açıklama yaptı. Vali Hatipoğlu, “Merkez üssü Malatya olan deprem ile ilgili tüm ekiplerimiz sahada araştırmaya başladılar." dedi.

YERLİKAYA: ELAZIĞ'DA 1 BİNADA HASAR MEYDANA GELDİ

Malatya'da saat 10.46 sıralarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında: “Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341'i bilgi; 33'ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ'DA KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da meydana gelen ve Elazığ'da de büyük ölçüde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD Elazığ başkanlığında il protokolü kriz masası oluşturuldu.

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ'da da büyük ölçüde hissedilen depremin ardından kriz masası AFAD Elazığ il başkanlığında toplandı.

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada asılsız iddialara itibar etmemeleri yönünde vatandaşları uyardı.

ŞERİFOĞULLARI:“ ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ”

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da meydana gelen ve şehrimizde de büyük ölçüde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki; deprem sonrası, an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Başta AFAD ve itfaiye ekiplerimiz olmak üzere tüm kurumlar, inceleme ve saha taramalarını sürdürmektedir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz” dedi.

YARALILARA ZİYARET

Vali Numan Hatipoğlu ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları meydana gelen deprem sonrası Fırat Üniversitesi Hastanesinde ki yaralı vatandaşları ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları ziyaret sonrası yaptığı açıklamada: “Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve şehrimizde de büyük ölçüde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde; panik yaparak hafif yaralanan vatandaşlarımızı ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi alıp; geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme