Deprem bir tek onlara iyi geldi

Malatya'nın Kale ilcesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da paniğe neden olurken 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bulunan ZİÇEV Kermesi yoğun ilgi gördü.

Elazığ Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), vakfa katkı sağlamak ve çocukların eksikliklerini tamamlamak amacıyla iki günlük kermes düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen kermes, sabah saatlerinde yaşanan şiddetli deprem dolayısıyla yoğun ilgi gördü.

"VAKIF OLACAK DEPREMİN FAYDASINI GÖRDÜK"

ZİÇEV Elazığ Müdürü Elif Doğan, konuya dair Hakimiyet'e yaptığı açıklamada,
"Kermesimizin ilk günü beklediğimizden yoğun geçti. Büyük bir deprem yaşadık, canımız çok sıkıldı ancak vatandaşlar korkuyla dışarıya çıktığı için meydanlar epey kalabalıktı. Bu kötü olay kermesimizin görünür olmasını sağladı vatandaşlarla birbirimize karşılıklı olarak yardımcı olduk. Özellikle öğleden sonra acıkan vatandaşlar yanımıza geldi, bir şeyler ikram ettik, satış yaptık derken Vakıf olarak depremin faydasını gördük diyebilirz.
Deprem anında bırakıp bırakmamak arasında kararsız kaldık ama hayat devam ediyor" dedi.

"ATÖLYELERİMİZDE ÇOCUKLARIMIZ MESLEK EDİNİYOR"

Vakfın amaçlarından ve belirli bölümlerinde verilen hizmetlerden de bahseden Doğan,
"Zihinsel ve bedensel engelli bütün özel çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Vakıf olarak çocuklarımıza rehabilitasyon eğitimi de sunuyoruz. Bedensel engelliler için fizik tedavi bölümümüz var, grup ve bireysel eğitimlerimiz sürüyor, yaşça diğerlerinden daha büyük olan çocuklarımız için atölyelerimiz var bu atölyelerde çocuklarımız meslek ediniyor" şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme