Demir: Buzluk mağarası, ödeneksizliğe kurban ediliyor

Harput'un tarihi ve turistik hazinesinin tam olarak değerlendirilemediğini, Buzluk Mağarasının ödeneksizlik gerekçesine kurban edildiğini ve yeni otopark ihtiyacının olduğunu ifade eden Harput Muhtarı Mehmet Demir, yeni piknik alanlarına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'un Muhtarı Mehmet Demir, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.
Muhtar Demir, Harput'u daha iyi bir yere getirmek için mücadele ettiklerini dile getirerek Harput'un hak ettiği değeri görmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

BELEDİYEMİZİN HARPUT'A KATKISI ÇOK FAZLA

Muhtar Demir sözlerine şöyle devam etti: “Harput olarak çok yoğun bir yaz sezonu geçirdik. Turlarımız halen daha yoğun bir şekilde geliyor. Sabah 7'de bile bizi arıyorlar. Müzelerimizi gezmek için insanlarımız sabahın erken saatlerinde bile geliyorlar. Elazığ Belediyesinin yapmış olduğu müzelerin Harput'ta katkısı çok fazla oldu. Şuan park sorunu bile yaşıyoruz, yoğunluktan dolayı.” dedi.

YOĞUNLUKTAN PARK SORUNU YAŞADIK

Harput'ta yoğunluktan dolayı park sorunu bile yaşandığını ifade eden Muhtar Demir, “Alternatif 2 park alanı düzenledik. Tek yönlü sokaklara bile insanlarımız araçlarını park ediyor. Yoğunluk çok fazla. Özellikle hafta sonları mezarlıklara kadar araçlar park ediliyor. Bu yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradık. Bu durum bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

BUZLUK MAĞARASI ÖDENEKSİZLİK KURBANI

Buzluk Mağarasının sorununun halen devam ettiğini ifade eden Muhtar Demir, “Buzluk Mağarasının durumu ortadadır. Bizler gerekli yerlere bildiriyoruz. Ama sanırım ödenek konusunda sorunlar olabilir. Belediyemiz de merkezde altyapı ile ilgileniyor. Özellikle biz Çatalkaya denilen bölgeye dere hamamının projesi yapılmış dediler, hamamın restoresi için. Önünde de yeşil bir alan vardı. Bu bölgenin piknik alanı yapılması taleplerimizi ilgili mercilere ilettik.”

HARPUT'A ALTERNATİF PİKNİK ALANLARI LAZIM

Harput için yeni piknik alanları yapılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Muhtar Demir, “Harput artık sıkıştı. Kaldırmıyor artık yerli turistleri. Özellikle hafta sonları yoğunluk fazla oluyor. Bir Balakgazi parkımız var bir de Ulu cami parkı. Onun dışında alternatif yerimiz yok. Vatandaş da zor durumda kalıyor. Mesela Dabakhane bölgesi ıslah edilebilir. Fatih Ahmet Baba bölgesi oldukça bakımsız. Bu bölgeye çevre düzenlemesi yapılarak halkın hizmetine sunulabilir.” dedi.

GÜVENLİK KONUSUNDA SORUNUMUZ YOK

Muhtar Demir, “Buzluk Mağarası çok bakımsız. Geçen günlerde misafirlerimi götürdüm. Gerçekten utandım. Uygunsuz insanların yatağı olmuş o bölge. Dışardan gelip Buzluk Mağarasını soruyorlar. Utanıyoruz ki gönderelim. Güvenlik konusunda Harput'ta bir sorunumuz yok. Güvenlik yeterli. Mobeseler gerekli yerlerde var. Jandarma ekiplerimiz sürekli devriye atıyor.”dedi.

YÖRESEL ÜRÜN PAZARININ YAPILMASI GEREKİYOR

Muhtar Demir son olarak, “Yöresel ürün pazarının yapılması gerekiyor. Harput'a gelen bir misafirimiz bir şey alıp gidemiyor. Mesela orciğimizi tanıtamıyoruz. Harput turizm anlamında iyi yerlere geldi. İnşallah daha iyi yerlere gelecek.” diye ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme