DEM Parti'den Bahçeli'nin Öcalan çıkışına yanıt!

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için 'Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözleri DEM Parti kanadında da büyük şaşkınlık yarattı. DEM Parti kaynaklarından Bahçeli'nin sözleri için 'Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı' değerlendirmesi geldi.

TAKİP ET

Partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, çözüm süreci konusunda terör örgütü lideri Abdullah Öcalan hakkında geçen hafta yaptığı çağrıyı bir adım daha ileri taşıyarak "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUK"

Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamalar sonrası gözlerin çevrildiği DEM Parti kanadından da ilk değerlendirmeler geldi. Sözcü'nün haberine göre Bahçeli'nin bu çıkışı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen DEM Parti kaynaklarından, "Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı" değerlendirmesi geldi.

CHP'DEN İLK YORUM: ÖCALAN AF İSTEDİ

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir'den de konuyla ilgili ilk değerlendirme geldi. Bahçeli'nin sözlerinin Öcalan'a af isteği anlamına geldiğini belirten Emir, "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir. Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişinin yeni bir düzenlemeyle Meclis'te konuşsun demiyoruz barış istiyoruz" şeklinde konuştu.

‘BARIŞIN MUHATABI ÖCALAN'DIR'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

Hatimoğulları, “Kürt sorunun çözüm yolu bellidir. Ortadoğu ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan'dır. Çözümün yolu TBMM'dir. Biz inisiyatif almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme