DEM'li Belediyenin mağdur ettiği gazeteci: 'Ekmekle terbiye etmek isteyenlere karşı direniyoruz'

Dem Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi yönetimi tarafından önce basın biriminden alınarak parke taşı işine verilen, ardında tam 4 kez iş kodu değiştirilen ve son olarak 3 ay ücretsiz uzaklaştırma cezasına çarptırılan 30 yıllık gazeteci Saffet Azbay'ın yaşadığı haksızlık ve buna karşı verdiği dik duruş uzun süre ülke basınında geniş yer buldu.

TAKİP ET

PEKİ EKMEĞİNDEN EDİLEN GAZETECİ SAFFET AZBAY ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Gazetemize konuşan Azbay, haksız ve hukuksuz bir şekilde verilen ücretsiz uzaklaştırma cezasına karşı hukuki mücadele verdiğini, mahkemeden gelecek kararı beklediğini söyledi.


"ZORLUKLAR YAŞIYORUZ AMA DURUŞUMUZDAN TAVİZ VERMİYORUZ "

Duruşunda en ufak bir değişiklik olmadığını belirten Saffet Azbay,şu değerlendirmede bulundu;
"Bana yapılan haksızlık vicdanları derinden yaraladı, Türkiye'nin her yerinde geniş bir kesimde büyük tepki gördü. Takdire şayan bir teveccühle karşılaştım.
Hukuki mücadelemiz devam ediyor. Son sözü bağımsız yargı söyleyecek.
Ekmekle, rızıkla, gelecekle terbiye etmek istiyorlar. Hiç bir şekilde teslim olmadım, biat etmedim ve etmeyeceğim de. Ekonomik olarak elbette zorluklar yaşıyoruz. Zor da olsa ayakta durmaya gayret ediyoruz. Bugünler de gelip geçecek. Destek veren ve vermeye devam eden herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Her fırsatta vurguladığım gibi devletimizin varlığı bizden daha önemli. Allah devletimize zeval vermesin."

Bakmadan Geçme