Değişimle gelen hizmet

Şehirlerin birçok konuda atılım yaşaması, gelişmesi ve mevcut konumundan daha da ötelere taşınması ya da bunu başaramaması konusunda genelde fatura siyasilere çıkartılsa da aslında asıl öncü güç ve bu konuda mücadele eden ya da etmesi gerekenler bürokratlardır.

TAKİP ET

En iyi kanun, kötü bir idarecinin elinde zulme dönüşebilirken, en kötü kanun ise iyi bir yöneticinin elinde hizmete vesile olur gerçeğinden hareketle illerin asıl kaderlerinin belirlenmesinde bürokratların payı oldukça büyüktür.

Bazı bürokratlar yokluklar ve zorlukla içinde dahi efsane hizmetlerin şehirle buluşmasını sağlarken bazı bürokratlar ise heyecansızlıklarının ve beceriksizliklerinin kurbanı olarak şehrin omzunda yük olmaya devam etmektedirler.

İki önemli deprem yaşayan Elazığ'da özellikle depremle gelen sorunları çözmekle görevli kurumlarımız zaman zaman güzel çalışmalar ortaya koysa da çoğunlukla başarısız oldular.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve AFAD, geçmiş dönemde halktan çok tepki aldılar ve bunun faturası da siyasete çıktı.

Bu durumu gören siyasilerimiz özellikle bu iki kurumda değişiklikler yaparak sorunun aşılmasını sağladılar.

Özellikle her iki depremde şube müdürü olarak üslendiği görevlerle sorunları birebir yaşayan ve kendi yetkisi dahilinde bunların aşılmasında ve halkın sorunlarının çözülmesinde önemli katkılar sunan Fatih Önalan'ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevine atanması çok olumlu, doğru ve isabetli bir karar oldu.

Yine Tarım İl Müdürlüğünde yapılan değişim de şehrin en önemli katma değer sağlayan sektörlerin daha etkin olarak değerlendirilmesi adına da önemli bir atama oldu.

Prof. Dr. Cahit Polat'ın istifasının ardından uzun süre vekâletle yürütülen Sağlık İl Müdürlüğüne Dr. Emrah Gecekuşu'nun atanması ise sağlık sektörü kadar vatandaşlarımız tarafından da memnuniyetle karşılanan ve takdir edilen bir atama oldu.

Dr. Emrah Gecekuşu, uzun süreden beri sağlık yöneticiliğinin her kademesinde görev yapmış, Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekim yardımcılığı, Halk Sağlığı Başkanlığı görevinden sonra her yönü ile çok iyi tanıdığı kurumun başına İl Müdürü olarak atanmasıyla birlikte sağlıkta yaşatacağı memnuniyet, siyasilerimizin de yüzünü ağartacak ve dua almalarını sağlayacak.

Bu örnek atamalar da gösteriyor ki şehrin sorunlarının çözümü ve vatandaş memnuniyetinde bürokratlar çok önemli bir görev yürütüyor.

Umarız olumlu yönde başlatılan bu değişimler, görevlerini hakkıyla yapmayan, yapamayan, o heyecanı kendinde görmeyen bir etkili isme yaslanarak atalete demir atmış bürokratlar için de gerçekleşir.

Bakmadan Geçme