Değişim 2025'e kaldı

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti'de değişim için start verilmişti. Bazı il başkanlarının görevden alınmasıyla başlayan süreçte büyük kongre için düğmeye basılıyor.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Toplantıda kongre sürecinin başlatılması kararı alınacak. Ardından olağan kongre takvimi işletilecek.

Önce belde, sonra ilçe ve il ve son olarak da büyük kongre yapılacak. AK Parti'nin kongre sürecinin Ekim ayında başlatılması, Ramazan Bayramı'na kadar il kongrelerinin tamamlanması bekleniyor.

2025 Mayıs ayında da büyük kongrenin yapılması planlanıyor. Uzat babam uzat… Öte yandan AK Parti'de kongrelerle ile birlikte kadrolar da yenilenecek(miş).

Gözlerin büyük kongreye çevrilmesinin ardından 110 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda nasıl bir değişim olacağı merak konusu. A takımı olarak değerlendirilen merkez yönetim kurulunda kimlerin yer alacağı da büyük kongrenin ardından netleşecek ve muhtemelen de çok ciddi bir değişim olmayacak.

Bilindiği üzere daha önce AK Parti'nin kuruluş yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yorulan varsa kenara çekilsin. Heyecanını kaybedenler hizmete engel olmamalı." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu dedi ama şunu da biliyor ki hiç kimse yorulduğunu kabul edip kenara çekilmez.

Siz değişimde ayak diretir ve “halkımızın mesajını aldık” dedikten iki yıl sonra genel kongre yaparsanız, bu düşüncenizin samimi olmadığını gören parti tabanı kendine yeni bir umut ve ışık arayacaktır.

Ak Parti bugün olduğu gibi hiçbir zaman toplumdan ve kendi tabanından bu kadar uzak olmamıştı.

Seçimler kaybediliyor, Ak Partinin kaleleri bir bir düşüyor, oy kaybı ve erime devam ediyor fakat ne hikmetse hep söylenen ve ağızlarda sakız olan “değişim” bir türlü hayat bulmuyor ve gelmiyor.

Ak Partinin sağduyulu isimlerinden gelen bu yöndeki eleştirileri bile duymayan, bu konuda Erdoğan'a yanlış bilgi vermeyi sözde ona iyilik zanneden danışmanların bu durumu hem Erdoğan'ı hem de Ak partinin sonunu hazırlıyor.

Ve kim bilir belki de bu durum bazı derinler tarafından özellikle planlanıyordur. Erdoğan'a “durumumuz çok iyi, yeni bir seçimde de cumhurbaşkanı seçilmeniz kesin” gibi bilgiler vererek Ak Parti'yi siyasi zemine çakmak istiyorlardır.

Bazı çevreler bunu düşünebilir ve isteyebilir ama Erdoğan nasıl oluyor da halkın ve onların düşüncelerini okuyamıyor biz de buna yanıyoruz.

Yorumlar 1
Şerafettin yüzü kara 03 Eylül 2024 09:29

Elazığ Ak parti il başkanlığı ak dava için kara yüz oldubir an önce değişmeli taze kan gelmeli vatandaşın güvenini yeniden sağlayacak yeni isimler olmalı mevcut ak parti yönetimi ile yerel seçimler sonucu ortada Ak parti aldığı en büyük düşüşü bu zerzavatlar zamanında aldı

Bakmadan Geçme