ÇOK YAŞA İSRAİL!

Ortadoğu Pavyonunda dönen kirli oyunları iyi anladığımızı zannetmiyorum

TAKİP ET
Ortadoğu Pavyonunda dönen kirli oyunları iyi anladığımızı zannetmiyorum. Atı alan İsrail ve Amerika Üsküdar'ı geçti bile! Tüm İslam lemi uyuyor, haberimiz yok. Gelin bilinmeyen yönleriyle Katar krizini ele alalım…

 

            1967 yılında yaşanan Arap-İsrail savaşını duymuşsunuzdur. Bu savaş sonrası mutlak bir zaferle çıkan İsrail topraklarını yaklaşık olarak dört kat büyütmüştü. Bu savaştan sonra Arap dünyasında İsrail lehine bir gelişmeye imza atmak çok zordu. Zira Arap ülkelerinin iç kamuoyunun tepkisini göğüslemek öyle kolay değildi.

 

Mısır'da yapılan darbe ile Sisi'yi Mursi'nin yerine geçiren Amerika'nın ön şartı maalesef bu hafta Mısır parlamentosundan sessiz sedasız geçti. Mısır'ı Sisi'ye bir darbe ile hediye eden Amerika'nın ön şartı Mısır'ın iki adası olan Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a  devredilmesi idi. Böylelikle Mısır ile Tiran adası arasındaki sular, uluslar arası su hüviyetine bürünecekti. Kendi sularından İsrail'in geçişine izin vermek Arap için şiddetli bir eleştiri konusu olacağı için bu körfezde bir şekilde uluslararası suya ihtiyaç vardı. Adaların devri ile İsrail'e Süveyş Kanalı'nı kullanmadan Hint Okyanusu'na açılabilme imkanı sağlanmış olundu. Bingo! Şansa veya tesadüfe bakın!

 

Sevgili okur, zahmet buyurur da bir dünya haritasına bakarsanız mesafenin ne kadar kısaldığını göreceksiniz. Böylesi bir himmeti baba oğula yapmaz!

 

2014 yılından bu yana Amerika'nın baskısına rağmen Mısır'daki sivil toplum kuruluşları buna karşı çıkıyor idi. Geçtiğimiz 3 Nisan günü Sisi'nin baskısına dayanamayan Mısır mahkemeleri bu toprak devrine ait kararını olumlu yönde açıklayınca tasarı Mısır meclisine getirildi. Sisi diyetini ödemeye kararlıydı!

 

Biz sahneye konan Katar oyununu izlerken maalesef 13 Haziran günü adaların devri Mısır parlamentosundan sessiz sedasız geçti. Kaç gündür bahane olarak çıkarılan Katar krizi ile dünya uğraşırken  son 20 gündür Mısır parlamentosunda bu adaların devri tartışılıyordu. Hiç duydunuz mu?  

 

Google  uydudan bakıldığında Akabe Körfezi'nden tek çıkışın sadece Mısır ile Tiran adası arasından gerçekleşebileceğini görebilirsiniz. Yani İsrail'in önü tıkanmış durumdadır. Diğer geçiş noktaları oldukça sığ sulara sahip olduğundan büyük gemilerin geçişine uygun değildir. 

 

Böylelikle; dünya Katar'a konsantre iken İsrail için Hint Okyanusu'na hayati  bir yol açıldı.  Uzun süredir istediği adalara Suudi Arabistan da sahip oldu. Sisi amcaya niye darbe yaptırıldığını, Batının bu darbeye neden sessiz kaldığını anladınız mı?

 

Amerika Suudi Arabistan'a adaları vererek 350  milyar doları aşkın bir bedeli ülkesine taşıdı, yani bir anlamıyla   Mısırın adalarını Suudi Arabistan'a sattı. Bir de bu anlaşmalar sayesinde Arap şeyhlerinin ve krdigerarının yanına Trump'ın eşi Melania yengenin memelerinin bir küre etrafında kesmek kar kaldı!

 

Birleşik Arap Emirliği (BAE) 3 yıl önce 27 Mayıs 2014'te  devreye alınan Doha Hamad Uluslar arası dev havaalanı  sonrasında   Dubai Uluslar arası Havalimanından aktarma yapan yolcularının büyük bir kısmını Katar'ın Doha havalimanına kaptırdı. Bölge ekonomisinde dengeler, dünya gaz rezervinin büyük bir kısmına sahip  Katar'ın lehine, Birleşik Arap Emirlikleri'nin  aleyhine değişmeye başladı.

 

Bölgede 3 yıl öncesine kadar rakipsiz olan Dubai, Katar'da 2020 yılında açılacak olan 4 metro hattı ve onlarca dev projeler ile ciddi bir rakiple karşı karşıya kaldı. Dubai'nin kendine has petrolünün ve  gazının olmaması, sürekli Ebu Dabi tarafından finanse edilmesi kendi geleceği için de bir tehdit oluşturmaya başladı. Bu nedenle gelirini ticaret ve turizmden kazanan Dubai'ye Katar alternatif bir cazibe merkezi olmaya başladı. 

 

Bahreyn, nüfusunun büyük bir bölümü Şii olan bir ülke. Herhangi bir doğalgaz veya petrolü yok. Sadece turizm gelirleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Turizm derken, zengin Arap veletlerinin seks kaçamakları yapmasından bahsediyorum! 31,5 milyon nüfuslu Suudi Arabistan, 9,2 milyon nüfuslu BAE,  2,5 milyon nüfuslu Katar'dan gelenler için bir eğlence mekanı olan Bahreyn gelirini turizm, kumar ve eğlence sektöründen kazanıyor. Hafta sonları Suudi Arabistan'dan Bahreyn'e doğru yoğun bir trafik olmakta. Bu nedenle Bahreyn için Suudi Arabistan ve BAE çok önemli. 

 

Galiba Arap şeyhleri Bahreyn'e kumar, içki ve seks turizmi için fetva vermişler! Bu konuda çok fazla bilgim yok.   

   

Bu aşamada bu kirli tezgah ve antlaşmalara karşı çıkacak, tüm hassas ve duyarlı cemaat veya gruplar terörist ilan edildi. Ve doğal olarak da bu itirazları dile getirenlere kucak açan Katar hedef tahtasına kondu. 

 

            Son olarak Katar da ABD'ye ödeme yaptı. Katar savunma bakanlığı ABD ile F15 uçakları için anlaştığını ilan etti. 

 

            Ve bir kez daha gördük ki, Ortadoğu denen pavyonda birer figüran olan satılık Arap ülkeleri tüm hamlelerini kirli bir şekilde İsrail ve ABD lehine kullandılar. İslam adına ümmet lakırdılarının boş olduğunu maalesef bir kez daha gördük.

 

            Türkiye Arap'ın çapsızlığına direndi. Yine yalnız kaldı. İsrail bütün Afrika'yı dolaşmaktan kurtuldu. ABD milyar dolarları götürdü!

           

            Madem bütün İslam ümmetinin toplam zeksından fazlasıdır İsrail…

 

            Döktüğün tüm kanlara, gözyaşına rağmen. Çok yaşa İsrail!

 

            Yine çaresizliğimizde tek limanımız sensin ya Rab! Elbet senin de bir oyunun vardır…

 

Bakmadan Geçme